I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

13 dolog, amit jó, ha tudsz, ha lakókocsis túrát tervezel Ausztráliában

Ausztrália a világ hatodik legnagyobb országa, így területéből, valamint rengeteg és sokrétű turisztikai látnivalóiból adódóan joggal merül fel benned a kérdés: hogy lehetséges mindent megnézni, amit ez az ország kínálni tud?

A kontinens bejárására így sokak által kedvelt megoldás egy hosszú autós túra, annak érdekében, hogy semmi ne maradjon ki a kirándulásból, illetve hogy utazásod személyre szabott és korlátoktól mentes legyen. De hogy néz ki egy ilyen túra egy lakókocsiban, és mire kell figyelned, ha ekkora fába vágod a fejszéd?

134361-2.JPG

  1. Mindig vedd figyelembe az évszakok változását

Jó, ha észben tartod, hogy Ausztrália északibb pontjait nehéz megközelíteni november és március között az extrém forróság és a nedves évszak szélsőségeinek köszönhetően. Érdemes tehát előre megtervezned, hogy melyik évszakban melyik részét fogod bejárni az országnak, például hagyd az északi területeket a téli időszakban, és nyárra tervezd meg a középső és a déli országrész látnivalóit!

  1. Az üzemanyag költségeivel számolnod kell

Attól függően, hogy mennyit és merre autózol, akár napi 100 AUD is elmehet az üzemanyagra. Ha egy nap egyhuzamban sokat mész, ügyelj rá, hogy ehhez megfelelően alakítsad a költségvetésed.

Számolj azzal esetleg, hogy néhol költséghatékonyabb és élménydúsabb is lesz gyalog bejárni a környéket, mint állandóan a kocsiba be és kiugrálni.

  1. Fizetni a szállásért? Hogy mi van?!

Lakókocsival vagy. Tehát megállhatsz helyeken és kempingekben aludni. Ha pihe puha párnára vágysz  a kalandok közben, akkor keresünk neked egy másik alternatívát J

  1. A Wikicamps oldal sok segítséget nyújthat az ingyenes kempingekről

Ha megvan az úticélod, de még nem tudod, hol parkolj le, hogy be tudd járni, ez az oldal jó támpontot nyújt, hogy a legjobb helyen tudj sátrat verni éjszakára. Csak válaszd ki a területet, ahova mész, és a térkép megmutatja neked az ingyenes kempingeket, táborhelyeket, nemzeti parkokban található parkolókat, lakókocsi parkokat, panziókat és információs pontokat. Ha ezt használod, nem kell félned, ha gyéren lakott területre érkezel, hiszen térerő nélkül is működik a térkép.

  1. Ha már itt tartunk, készülj fel a térerő hiányára

Biztosan neked is volt már, hogy jól esett kikapcsolni a mobilod és elzárni magad a külvilágtól! Tényleg szuper érzés lelassulni és relaxálni egy kicsit, ám csak akkor kímélheted meg magad a váratlan és kényelmetlen szituációktól, ha nem felejtesz el előre tervezni!

  1. Ne félj egyedül utazni!

Természetesen az óvatosság nem árt és feltételezhetően nem kell elmondani, hogy ne csinálj olyat, amire anyukád mindenképpen azt mondaná, hogy „nehogy megtedd”, de korántsem annyira rossz egyedül utazni. Így saját magad döntheted el, hogy merre indulsz és felfedezed a saját korlátaidat is.

  1. Folyamatosan kérdezősködj a helyiektől!

A mai világban rengeteg információ áll rendelkezésedre a látnivalókról, ám sok eldugott csodáról csak a helyiektől fogsz hallani.

  1. Ha elhagyod a járt utat, kincset találsz

Itt is azért fő az óvatosság, de ha kicsit kalandozol, akkor csodaszép helyekre bukkanhatsz a közösségi médiás posztjaidhoz.

  1. Megéri négykerék-meghajtású autót venni

4x4-es autó nélkül nehezebb megközelíteni a legtöbb helyet.

  1. Ne vedd félvállról a tervezést!

Sosem lehetsz eléggé felkészült! Hogy elkerüld a kellemetlen szituációkat, fogadd meg mások tippjét: „Olvass blogokat és beszámolókat arról, hogy mások hogyan rendezték be és mivel pakolták meg a lakókocsijukat, az biztosan segítségedre lesz.”

  1. Ne feledkezz meg az apróságokról!

„Ha egyedül utazol, jó, ha kéznél van egy szelfi-bot, de egy drón is nagyon jó megoldás” – mondja egy másik utazó– „Továbbá nélkülözhetetlen egy szúnyogháló, amit kifeszíthetsz a lakókocsi fölé. Így mindig nyitva hagyhatod a hátsó ajtaját, ha tikkasztó a hőség.”

  1. Ha megteheted, ne kapkodj!

Ez a szép abban, ha utazási iroda segítsége nélkül utazol, egyedül: hogy olyan kevés vagy olyan sok időre állsz meg, amennyire csak szeretnél.

Reméljük, meghoztuk a kedved egy ilyen különleges, de élményekkel teli és mozgalmas úthoz! Ha máris indulnál, csak írj egy emailt az info@iloveaustralia.hu oldalra és segítünk a saját programod megvalósításában!

 

 

süti beállítások módosítása