I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

A 10 legkalandosabb program Ausztráliában

139186-34.jpg

Szívesen utaznál, de untatnak a sablonos turistalátványosságok, állatkertek, épületek? Ha inkább aktív pihenésre vágysz, és kipróbálnál merészebb dolgokat külföldön, akkor Ausztrália téged vár! Láss túl az Operaházon és nézd meg a kontinenst egy másik szemszögből!

Legyen szó közúti, vízi, kerékpáros vagy gyalogos közlekedésről, vagy bármely általad kedvelt tevékenységről, Ausztrália bővelkedik az alkalmas terepek, változatos tájak és lehetőségek terén. Merd szélesíteni a látóköröd, és belevágni egy életre szóló kalandba!

 

Vadvízi evezés a Franklin folyón

Ez a 8 vagy 10 napos túra kedvező számodra, ha a vízi sportokat kedveled, de már unod a szörfözést. A vadvízi túraút egyenesen Ausztrália egyik legősibb természeti csodájához vezet, Tasmánia egyik rejtett kincséhez, a Franklin-Gordon Wild Rivers Nemzeti Parkba. Csodálatos hetet tölthetsz itt, melyen belekóstolhatsz a folyón történő navigálás művészetébe, vagy átérezheted a folyó sodrásának vad és nyugodt pillanatait, mindezt olyan panorámával, amit képeslapokon láthatsz. A túra érdekessége, hogy minden felszerelést a hajóban visznek magukkal a résztvevők, és pakolnak ki mindent, ha megállnak enni, vagy ha letáboroznak estére a folyóparton, kempingben. Nem csak a táj megismerésére, valamint az adrenalin felszabadítására remek ez a lehetőség, de tökéletes azoknak is, akik Ausztrália kultúráját egy másfajta módon kívánják megismerni. Hiszen mi lehetne autentikusabb, mint a csillagos ég alatt hallgatni a sztorikat, amit a helyiek mesélnek?

 

Szeld át Nyugat-Ausztrália egy részét a Gibb River Road-on!

Egy igazi gyöngyszem ez az út azoknak, akik a négykerék-meghajtás szerelmesei. A látványos, 660 kilométeres út a Kimberley régión keresztül vezet, és átlagban hat nap alatt tehető meg. Kezdőpontja Derby városa, ami híres többek között a furcsa fájáról, az 1500 éves Boab Prison Tree, melyet régebben börtöncellaként használtak, és a rendőrség a mai napig igénybe veszi ideiglenes fogdaként. Ezt követően az út számos nemzeti parkon keresztülhalad, igazi elhagyatott vidéket tárva a szemünk elé, tele mély, rögös szurdokokkal, síkságokkal, vízesésekkel és varázslatos állatokkal. Remek további programlehetőségek várnak, ha úgy döntesz, hogy nekivágsz ennek az útnak, például kempingezhetsz a csillagok alatt, részt vehetsz egy madárlesen, megmártózhatsz a vízesések medencéjében, foghatsz óriás ausztrál sügért a folyókban, vagy befizethetsz egy sétarepülésre a Mitchell Falls vízesés fölött. Természetesen, ha arra van igényed, az út során számos szálláshely, panzió és étterem biztosít ellátást számos kategóriában.

 

Gyalogolj végig a Larapinta Trail útvonalon!

Ha Ausztrália közepén jársz, Alice Springs környékén, és egy igazán emlékezetes gyalogtúrához támad kedved, akkor feltétlenül vállald be ezt a 223 kilométer hosszan kígyózik végig a West MacDonnell Ranges hegységen keresztül. A túl magas hőmérséklet és az ezzel járó kockázatok elkerülése végett inkább június és augusztus között ajánljuk ezt az útvonalat felkészült túrázóknak, akik elég keménynek érzik magukat egy 12 napos kalandhoz. Ezalatt az idő alatt lehetőséged van mind vezetett, mind egyénileg szervezett túra keretében végig járni ezt a mély szurdokokkal, eszméletlen panorámákkal, szédítő magasságokkal, érdekes természeti jelenségekkel és hűsítő folyókkal tarkított utat. Az úton lehetőséged van megpihenni, felszerelni magad elegendő vízzel, hogy megvédd magad a kiszáradástól, és napról napra felkészülni a következő nap kihívásaira ezen a mérsékelten nehéz terepen. Nem véletlen tehát, hogy Ausztrália legjobb túraútvonalának emlegetik ezt a jól kiépített, jelölésekkel végig ellátott utat, melynek 12 állomása van. A versenyszellemű vállalkozók számára tökéletes lehetőség ez a személyes rekordjaik megdöntésére, vagy az ausztrál történelembe is beleírhatják magukat, ha megdöntik Jessica Baker és Meredith Quinlan rekordját, akik 2014-ben alig 61 óra alatt sétálták le az ösvényt. Hajrá!

 
Fedezd fel a Tiwi Szigeteket!

Az Északi terület partjaitól északra fekvő, a Melville és a Barthrust szigetekből álló csoport lakossága alig haladja meg az 1000 főt, így igazi rejtett kincset tartogat a kalandorok számára. Ha egy kis nyugalomra vágysz úgy, hogy közben egy percet se unatkozol, akkor a Tiwi szigetcsoport neked való, hiszen egyedülálló kultúrája garantáltan elvarázsol. Hajóval és repülővel egyaránt megközelítheted a helyet Darwinból, majd ott belevetheted magad a szigetek lakóinak pezsgő világába. Sokan úgy vélik, hogy olyan belépni a szigetre, mintha egy másik országba érkeznél, hiszen a szigetlakóknak saját nyelvük, egyedülálló hagyományaik és szokásaik vannak. Ezeket a tradíciókat hűen mutatják meg a sziget galériái és múzeumjai, így olyan tudásra tehetsz szert, amit nem kapnál meg a történelemkönyvekből. A szigeten szintén nagy hagyománya van a halászatnak, valamint márciusban megrendezésre kerülő focibajnokságnak és az Art Sale nevű kézműves fesztiválnak.

 

Utazd körbe Ausztráliát!

Az ország szélén körbemenő út egyszer csak önmagában ér véget, mint egy nagy kör. Ennek az útnak a neve a „Big Lap”, ami minden ausztrál és minden oda érkező kalandvágyó turista bakancslistáján szerepel. Pakold fel az autót, vagy a lakókocsit, indulj el bármelyik irányba, és csak vezess addig, amíg ugyanott lyukadsz ki, ahol elkezdted! Az a jó ebben az utazásban, hogy az ország minden pontját bejárod, és semmilyen különleges készség vagy végzettség nem kell hozzá, csak a te időd és elszántságod. Jó, ha van egy pár hónapod arra, hogy véghez vidd ezt a kört, hiszen ez az a kaland, aminek minden állomását ki kell élvezni, de cserébe kívül-belül megismersz egy egész kontinenst. Az utak megfelelő minőségűek, az idő jó, a szálláshelyek mindenhol elérhetők és komfortosak, és garantáltan sok más utazóval fogsz találkozni, akikkel életre szóló ismeretségeket köthetsz!

 

Hajts végig a Munda Biddi Trail ösvényén

Nincs jobb program arra, hogy csökkentsük a stresszt, frissítsük a testünk-lelkünk, mint egy kimerítő terepi, hegyi biciklistúra! Perth környékén, Nyugat-Ausztráliában húzódik a Munda Biddi Trail, egy bringás túraút, aminek a neve az őslakoson nyelvén annyit jelent, mint „ösvény az erdőn keresztül”. Habár a keményebb biciklitúrát kedvelőknek rengeteg választási lehetőségük van, ha Ausztráliáról van szó, ez az 1000 kilométeres útvonal a világ egyik leghosszabb folytatólagos kerékpáros útja, a terep pedig kimondottan változatos, így bátran ajánljuk azoknak, akiknek van pár hete erre az extrém kalandra.

 

Búvárkodj az Abrolhos Szigeteknél

Már önmagában a szigetekre eljutni is egy igazi élmény. A Nyugat-Ausztráliában elhelyezkedő, a kontinenstől 60 km-re fekvő szigetcsoportra való utazás alatt gyönyörködhetsz a szigetekben a magasból, a repülő a Wallabi sziget északi részén landol, vagy megközelítheted a helyet egy három-, vagy ötnapos hajóút keretében. Kimondottan ajánlott ez a hely az érintetlen természet szerelmeseinek, az állat- és növényvilág iránt érdeklődőknek. Ha a víz felett szeretnél maradni, akkor érdekes lehet számodra az a több mint 90 féle madár, akik a szigeten fellelhetők, de ha alámerülnél, akkor részed lesz abban a csodában, ami a víz alatt vár rád a meleg, kristálytiszta óceánban. Számos túraszervező cég kínálja a személyre szabott, sokszor transzferrel egybekötött búvártúráit.

 

Bérelj hajót a Whitsundays szigeteken

Queensland partjainál helyezkednek el a Whitsundays szigetek, ami kihagyhatatlan desztináció az óceán szerelmesei számára. Ha te is közéjük tartozol, és van tapasztalatod kisebb hajók kapitányaként, akkor ne állj meg annyinál, hogy elmész egy hajókirándulásra, ahol te csak fekszel a fedélzeten, amíg mások kiszolgálnak! Ha ennél kicsit többre vágysz, és megvan a kellő szakértelmed, bérelj ki egy egész hajót, és fedezd fel a szigeteket a saját ritmusodban! Szervezd be a barátaid, családod, hogy ők legyenek a legénységed, és amit cserébe kaptok, az a határtalan szabadság ezen a csodálatos helyen.

Reméljük, kedvet kaptál egyik-másik extrém lehetőséghez, és már hajt a vágy, hogy rendhagyó módon fedezd fel ezt a kincsekkel teli kontinenst. Ha bármilyen kérdésed van, keress minket bátran, hogy részese lehess egy igazi kalandnak!

139284-34.jpg

 

süti beállítások módosítása