I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

7 gyönyörű nemzeti park Ausztráliában, amit mindenképp látni kell!

Ausztrália méltán híres a környezeti csodáiról, de nem csupán a vakító fehérhomokos strandokon és tengerpartokon, hanem a nemzeti parkok felfedezésével is nyugodtan el lehetne tölteni akár egy egész életet is.

A több, mint 500 nemzeti park az ország 4%-át ölelik fel a maguk 28 millió hektáros területtel, ehhez képest nagyon kevés ez a 7 darab, amit most nektek elhoztunk megmutatni. 

  • Freycinet Nemzeti Park - Tasmania

A tasmaniai Freycinet Nemzeti Park a sziget keleti partján fekszik és a Freycinet-félsziget legnagyobb részét elfoglalja.

A park gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik, beleértve a "Hazard Range' rózsaszín gránit csúcsait, amelyek a félsziget domináns látnivalói és az ikonikus Wineglass Bay-t, amely Tasmania egyik legjobb helyszíne a szelfik és természeti fotók elkészítéséhez.

A parkban több rövid túraútvonal van, amelyeket a gyalogláshoz hozzá nem szokott lábak is lazán be tudnak venni és amelyek eldugott öblökhöz, kristálytiszta strandokhoz és különleges madarakkal tarkított lagúnákhoz vezetnek.

freycinet_tasmania_2.jpg

freycinet_experience_walk.jpg

  • Port Campbell Nemzeti Park - Victoria

A Port Campbell Nemzeti Park világhírű a hullámformájú kőzetképződéséről és a 12 Apostol rendkívüli gyűjteményéről.

A Loch Ard Gorge, a 19. századi "Loch Ard" hajótörés helyszíne, valamint a Island Archway és a London Bridge egyaránt ikonikus helyszínei a nemzeti parknak. Az Island Archway 2009-ben összeomlott, kiemelve a Victoria partvidék törékeny és változó természetét.

20170212_124654.jpg

the_london_arch_great_ocean_road.jpg

20170212_131238.jpg

  • Whitsunday Island Nemzeti Park - Queensland

A Whitsunday-t általában annak sem kell bemutatni, aki vajmi keveset tud Ausztráliáról. Hiszen itt van a híres Whitehaven Beach és a Nagy Korallzátony sem egy olyan látványosság Ausztráliában, amit kevesen ismernek. A 32 szigetet magába foglaló rész 25 km-re található Airlie Beachtől, innen elindulva számos élménydús hajós programra lehet benevezni. Maga a kisváros is nagyon bájos, érdemes felkeresni. 

639983-19.jpg

whitsunday_island_qld.jpg

639360-19.jpg

  • Blue Mountains Nemzeti Park - New South Wales

A Sydney közelében található, szintén Világörökség részeként nyilvántartott Blue Mountains Nemzeti Park a híres 3 Nővér otthona. A Park számos kalandot és felfedezést kínál, gyalog vagy épp biciklivel, de hosszabb, sátrazós túrákra is tökéletes helyszín. 

638206-19.jpg

  • Jervis Bay Nemzeti Park - New South Wales

A fehérhomokos parttal, kristálytiszta vízzel, erdőkkel körülvett szintén NSW-i nemzeti park első látásra abszolút az igazi érintetlen természet érzését adja. A park természeti adottságai egyaránt tökéletesen akár egynapos kiránduláshoz, de egy romantikus, kalandozós hétvégéhez is.

619626_1.jpg

638309-19.jpg

  • Kakadu Nemzeti Park - Northern Territory

Az északi területen található nemzeti park szintén a Világörökség része. A Darwintól 240 km-re található park Ausztrália legnagyobb szárazföldi nemzeti parkja a maga közel 20 000 négyzetkilométeres területével. A park ismert a hatalmas ökológiai és biológiai sokféleségéről, számos ritka növény és állat otthona.

639201-34.jpg

639204-19.jpg

634151-56.jpg

  • Daintree Nemzeti Park - Queensland

Queensland északi részén fekvő ősi és titokzatos esőerdő 100 km-re fekszik Cairns-től, így egy egy- vagy akár többnapos kirándulás célpontja is lehet az ott tartózkodóknak. A park kivételes biodiverzitásáról híres, ritka madárfajok és egyéb izgalmas élőlények lelőhelye. A Daintree a "Wet Tropics" világörökségi terület ikonja és a két világörökségi helyszín (másik a Korallzátony) találkozópontja.

638503-19.jpg

643368-23.jpg

Természetesen a fenti 7 nemzeti parkon kívül bőven kínál még Ausztrália látni- és felfedeznivalókat, amire talán kevés lenne az az élet. De ha szeretnél te is részese lenni egy ilyen ausztrál kalandnak, de nem tudod merre is lenne jó elindulni, nézd meg az általunk összeállított útvonalakat, hátha találsz benne kedvedre valót! 

Ha pedig több infót, érdekességet szeretnél Ausztráliáról tudni, kövess minket Facebookon vagy akár Instagramon de a zárt csoportunkba is beléphetsz, kérdés esetén pedig keress minket bátran!