I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

TOP10 ok, hogy Ausztráliába költözz!
TOP10 ok, hogy Ausztráliába költözz!

639097-34.jpg

A gyakorinál egy kicsit gyakrabban kapok e-mailt az ügyfeleimtől egy ausztráliai nyaralás után, hogy szuper lenne visszamenni, akár évekre vagy örökre is, lehetséges-e. Ilyenkor nyilván a hosszú távú kintmaradás lehetőségeit, korlátait és szabályait elemezgetjük az adott személyre/családra nézve, de nem elhanyagolható a "hogyan" kérdés mellett a "miért" kérdése sem.

Van, aki a kint élő családja miatt menne vissza, de mások a csodálatos tengerpartok, az ...

7 gyönyörű nemzeti park Ausztráliában, amit mindenképp látni kell!
7 gyönyörű nemzeti park Ausztráliában, amit mindenképp látni kell!

Ausztrália méltán híres a környezeti csodáiról, de nem csupán a vakító fehérhomokos strandokon és tengerpartokon, hanem a nemzeti parkok felfedezésével is nyugodtan el lehetne tölteni akár egy egész életet is.

A több, mint 500 nemzeti park az ország 4%-át ölelik fel a maguk 28 millió hektáros területtel, ehhez képest nagyon kevés ez a 7 darab, amit most nektek elhoztunk megmutatni. 

  • Freycinet Nemzeti Park - Tasmania

A tasmaniai Freycinet Nemzeti Park a ...

Melbourne a cél? Itt van 11 program, amivel elütheted az időt!
Melbourne a cél? Itt van 11 program, amivel elütheted az időt!

Melbourne-t abszolút Ausztrália kultúrális fővárosaként tartják számon. A városban minden héten számtalan program várja a helyieket vagy odalátogatókat, fesztiválok, gasztronómiai programok vagy művészeti események sokasága ad lehetőségek a kikapcsolódásra, nem beszélve a híres sporteseményekről. De emellett ezernyi más "kőbe vésett" lehetőség is van arra, hogy eltöltsd az idődet a városban.

Így ha Melbourne rajta van a listádon vagy épp most oda ...

NE PAZAROLD A PÉNZED, HA AUSZTRÁLIÁBA AKARSZ MENNI!
NE PAZAROLD A PÉNZED, HA AUSZTRÁLIÁBA AKARSZ MENNI!

142724-34.jpg

Ez a bejegyzés azért íródik, mert a héten nem az első (szerda van) olyan ügyféllel beszéltem, aki így indított: "Igen, már tudunk mindent a lehetőségekről, nekünk csak a tanulóvízum maradt, indítsunk gyorsan!". Ez mind tök jól hangzik, minden oktatásszervező álma, hogy különösebb megszólalás nélkül essenek be hozzá rengeteg pénzzel, az ügyfél tudja mit akar, nem akar időt vesztegetni (mondjuk pénzt azt igen) és nem is igazán izgatja, hogy csinálod, ...

Gyertek velünk Ausztráliába!
Gyertek velünk Ausztráliába!

640003-19.jpg

Ha most olvasod ezeket a sorokat, akkor nagyjából két dolog lehetséges: vagy még sosem jutott eszedbe Ausztráliába utazni és most jöttél rá, hogy azt a szegletét is meg lehetne nézni a világnak vagy pedig régóta álmodsz róla, de egyszerűen még nem volt hozzá bátorságod, hogy belegondolj, hogyan is juss el a világ végére.

Ha Ausztráliára gondolunk, akkor egy dolog tuti, mindenki azt mondja, hogy kellemetlenül messze van és ebből adódóan biztos, ...

A 7 legtutibb bakancslistás helyszín Ausztráliában
A 7 legtutibb bakancslistás helyszín Ausztráliában

Voltam már párszor Ausztráliában. De valahogy sosem tudok napirendre térni afelett, hogy ilyen iszonyatosan messze, ennyire távol az otthonomtól is micsoda épületek, látnivalók, természeti jelenségek vannak. Amikor csak tehetem, leülök az Operaház lépcsőire Sydney-ben és bámulom a felhőkarcolókat, a hídat, a Botanikus Kertet és fel-fel pillantok az Operaház vitorláira is. Ilyenkor fel sem fogom, szinte el sem hiszem, hogy hol vagyok, hogy huszonvalamennyi órányira ...

5 városi legenda Sydney-ből, ami majd a frászt hozza rád!
5 városi legenda Sydney-ből, ami majd a frászt hozza rád!

sydney_harbour_bridge_view_from_milsons_point_7653426404.jpg

Talán a város sokakat rabul ejt szépségével és vibráló hangulatával, Sydney-nek mégis van egy baljós és veszedelmes oldala is. Ezekhez gyakran társulnak jobbnál jobb városi városi legendák felfedve az ottlakók sötét életét.

Ezek a sztorik általában egyre jobbak lesznek ahogy telik az idő, mindenki hozzáteszi a saját hátborzongató részét.

Valójában sosem tudjuk meg, hogy igaz-e vagy hogy mennyi igaz ezekből a történetekből. Mindenesetre hoztunk most ...

13 ingyenes program Sydney-ben
13 ingyenes program Sydney-ben

Ausztráliába utazni kétségkívül drága. Már eleve a repülőjegy is csillagászati összegeket tud elérni, nem beszélve a megérkezés utáni szükséges költségekről, mint szállás, autóbérlés, közlekedés vagy étkezés. Így azt gondolom, hogy mindig jól jönnek olyan programok, ami nem kerülnek egy árva dollárba sem, hiszen bőven fogunk még költeni ezen a területen is.

Nézzük Sydney-ben milyen lehetőségeink vannak, ha nem akarunk még több pénzt költeni!

...
Gold Coast képekben - István kalandjai 2. rész
Gold Coast képekben - István kalandjai 2. rész

Ahogy ígértem néhány poszttal arrébb, lesz még olyan bejegyzés, ahol más szemszögéből vagy élményei alapján mutatjuk meg nektek Ausztráliát. 

István nem kevés időt töltött Ausztráliában és vagyunk annyira szerencsések, hogy több beszámolót is küldött útjáról, aminek az első részét már olvashattátok is. Jöjjön hát a következő felvonás, amiben leginkább a képek beszélnek a csodás élményekről!

István szerint...

"Gold Coast . Holiday +

...
9 helyszín, ami szuper télen is Ausztráliában!
9 helyszín, ami szuper télen is Ausztráliában!

144166-2.jpg

Habár Ausztráliában akkor van igazán meleg, amikor mi itthon éppen fagyoskodunk a mínuszokban, sokaknak az itthoni nyári szabadságuk az egyetlen alternatív időpont, amikor nyakukba vehetik a világot és megnézhetik Ausztráliát. Szerencsére az ausztrál tél korántsem azt jelenti, mint nálunk egy csodás január vagy február, bőven tartogat izgalmas és hőmérsékletben is maximálisan élvezhető programokat a kontinens. 

Ausztráliában a tél júniusban ...

Facebook oldaldoboz