I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

A 7 legtutibb bakancslistás helyszín Ausztráliában

Voltam már párszor Ausztráliában. De valahogy sosem tudok napirendre térni afelett, hogy ilyen iszonyatosan messze, ennyire távol az otthonomtól is micsoda épületek, látnivalók, természeti jelenségek vannak. Amikor csak tehetem, leülök az Operaház lépcsőire Sydney-ben és bámulom a felhőkarcolókat, a hídat, a Botanikus Kertet és fel-fel pillantok az Operaház vitorláira is. Ilyenkor fel sem fogom, szinte el sem hiszem, hogy hol vagyok, hogy huszonvalamennyi órányira vagyok a kis itthoni közegemtől és azt érzem, hogy mennyire más világ. De hiába más világ, az ember azt érzi, hogy mekkora szerencséje van, hogy ezt is láthatja, hogy kézzelfogható távolságra van, amit már annyi képen látott és átélheti azt az érzést, ami azzal a mondattal jön: Ausztráliában vagyok.

Persze hatalmas hazugság lenne azt mondani, hogy ott minden tökéletes és ámulatba ejtő. Abszolút nem, vannak dolgok, amitől szabályosan agyvérzés kapok, de ez a poszt most mégis arról szól, hogy mik azok a helyek és látnivalók, amik megnézése nélkül egyszerűen ne menj haza vagy legalábbis próbálj mindent megnézni, amit csak tudsz és döntsd el, hogy a maradékot egy második utazás alkalmával fedezed fel.

  • Búvárkodás a Nagy Korallzátonynál

Én nem voltam elég belevaló gyerek akkor, így csak a sznorkellezésig merészkedtem, de már az is maga volt a csoda. Az egyik legjobb élményem volt Ausztráliában, ahogy lemerészkedtünk egy kicsit a víz alá és felfedezhettük azokat a csodás élőlényeket. Az ember ilyenkor csak egy lelkes kisgyereknek érzi magát és ha nem lenne tele a szája a pipával, akkor másodpercenként kiálltana fel és tátaná el a száját az apróbb vagy nagyobb, színes kis halak vagy korallok látványán. Lélegzetelállító, de tényleg.

141850-34.jpg

143945-23.jpg

146487-2.jpg

wilson_island_great_barrier_reef_qld.jpg

  • Szörfözés a Surfers Paradise-nál

Ez a rész nekem ugyan kimaradt, csak egyszer próbáltam Manly Beachen szörfözni, bőven elég volt az életem hátralévő részére. De aki igazán bele akar kóstolni az ausztrál létbe, semmiképp se hagyja ki a szörfözést Ausztrália partjainál. A csajok nagyon buknak a szörfösökre, a fiúk pedig örömmel tartoznak az ausztrál szörfös srácok közé, így ha az ismerkedés is cél az ausztrál kirándulásod során, semmi sem jobb, mint összejönni a parton és a közös szenvedélyről értekezni.

145927-2.jpg

surfers_paradise_gold_coast.jpg

  • Gyerünk a Fraser Islandre túrázni

Számomra ez az eddigi legtutibb élményem Ausztráliában, pedig alapvetően Sydney a fő kedvencem és nem is csak két hetet töltöttem már ott. A világ legnagyobb homokszigete Brisbane felett található és kizárólag négykerék meghajtásos autóval tudsz behajtani. A mai napig emlékszem rá, hogy száguldottunk a dzsungelben, aztán hirtelen a végtelennek tűnő tengerparton folytatódott a utunk. Egészen elképesztő látvány volt, amihez a kristálytiszta McKenzie tó is hozzájárult.
A szigeten akár több napos túrát is lehet szervezni, néhány hotel szolgálja ki a turisták igényeit.

123156.jpg

136470-19.jpg

136484-19.jpg

the_wreck_of_the_s_s_maheno_near_eli_creek_fraser_island_qld.jpg

101412.jpg

  • Great Ocean Road

A 12 Apostol és a Great Ocean Road túrára sem nagyon lehet mást mondani, mint lenyűgöző. A part menti autózással már alapból elfelejted minden gondod és csak a körülötted lévő látvány bámulására vagy képes. Amikor pedig kiállsz a szikla szélére és eléd tárulnak a sziklatömbök, akkor érzed csak igazán milyen nagy a világ és mennyi csoda vár még rá, hogy felfedezd.

20170212_110100.jpg

20170212_111702.jpg

  • Mászd meg a Sydney Harbour Bridge-t

Sydney és Ausztrália egyik ikonikus látnivalója a híd, amely a CBD és North Sydney-t köti össze. Nekem már az is elég volt, hogy átséltáltam rajta néhányszor, de a bátrabbak fel is mászhatnak a tetejére, hogy onnak csodálják meg Sydney-t. Természetesen ezek vezetett túrák, nem lehet csak úgy ukkmukkfukk felmászni a hídra, így ilyen terv esetén érdemes foglalni a tumultus elkerülése miatt.

133257-2.jpg

142639-34.jpg

  • Uluru

Az Ausztráliába vágyók 80%-a az Ulurut akarja látni először. Ez a csodálatos ausztrál jelkép, a maga titokzatos megjelenésével szinte kötelező elem a turistáknak. Egyszerre lenyűgöző és félelmetes, mindez a sivatag közepén, rekkenő hőségben. Instagram függőknek tuti bekövetéscunamival jár a szelfi az Ayers Rockkal a háttérben.

kuniya_walk_kata_tjuta_np_nt.jpg

uluru_aboriginal_tours.jpg

  • Autóval a Grand Pacific Drive-on

A 140 kilométer hosszú, Ausztrália egyik leglátványosabb part menti autóútja a Royal Nemzeti Parktól indul és a híres Sea Cliff Bridge-en vezet keresztül a bájos partmenti Wollongongig vagy akár egy Southern Highland-i végállomásig.

151095-56_1.jpg

151098-2_3.jpg

151099-2_3.jpgA képek a Destination New South Wales Image Library tulajdonába tartoznak.

Nagyjából napestig sorolhatnám még a csodásnál csodásabb helyszíneket, hiszen az ország nyugati oldalára még csak el sem kalandoztunk lélekben. De ha eldöntötted, hogy a közeljövőben megnézed magadnak Ausztráliát, akkor a fentieket mindenképpen próbáld meg az útiterveidbe felvenni. Ha viszont úgy érzed, hogy nem mersz a szervezésbe egyedül belevágni, csak szólj nekünk és segítünk leszervezni a nagy kalandod a Down Underben, variálható programjainkat megnézheted itt.

süti beállítások módosítása