I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Melbourne a cél? Itt van 11 program, amivel elütheted az időt!

Melbourne-t abszolút Ausztrália kultúrális fővárosaként tartják számon. A városban minden héten számtalan program várja a helyieket vagy odalátogatókat, fesztiválok, gasztronómiai programok vagy művészeti események sokasága ad lehetőségek a kikapcsolódásra, nem beszélve a híres sporteseményekről. De emellett ezernyi más "kőbe vésett" lehetőség is van arra, hogy eltöltsd az idődet a városban.

Így ha Melbourne rajta van a listádon vagy épp most oda tartasz, akkor érdemes az alábbi programokat is megjegyezni, mert biztos, hogy mindegyike élvezetes program lesz.

flinders_street_station_melbourne_vic_2.jpg

Ingyenes lehetőségek

  • State Victoria Könyvtár

A könyvtár mind kívülről és mind belülről is nagyon különleges és gyönyörű, így mindenképpen belülről is érdemes megnézni még akkor is, ha amúgy nem vonz egy könyvtár hangulata. A parkjában pedig nyugodtan leülhetsz a fűbe elfogyasztani az ebédedet vagy megpihenhetsz, ha már lejártad a lábad, mert ez teljesen szokványos hely a melbourne-iek számára.

state_library_of_victoria_melbourne_vic.jpg

634553-56.jpg

  • Statue of Remembrance

A második világháborús hősöknek épült az emlékmű, amelynek a tetejéről pedig lélegzetelállító látvány tárulhat elénk a városra! Saját tapasztalat, hogy az őr rettentően kedves és érdeklődő, ráadásul magyarul köszönt el tőlünk, ahogy elmentünk :)

20170210_125336.jpg

20170210_125555_002.jpg

  • St. Kilda part

Habár Sydney tengerpartjai sokkal jobban ismertek, azért Melbourne tengerpartját sem érdemes kihagyni.

st_kilda_melbourne_vic.jpg

  • Ingyenes sétatúra

Ha bírjátok a sétát, akkor érdemes benevezni egy ingyenes túrára, ahol bejárhatjátok Melbourne nevezetességeit, mint pl. a Federation Square-t, Melbourne Laneways-t vagy éppen a Melbourne Old Gaol-t. Ingyenes túrákra itt foglalhattok!

laneway_melbourne_vic.jpg

  • City Circle Tram

Az ingyenes és bájos villamossal kétségkívül érdemes számolni, mert körbejárja a város egy részét, ahova amúgy nem biztos, hogy elgyalogolnál, nem beszélve arról, hogy rajta többet is megtudhatsz a városról. Na és persze mindenképpen megéri felpattanni rá a cuki járműre, ha már egy lépést sem tudsz tovább menni a sok gyaloglástól.

  • Graffitik a városban

Melbourne híres a graffitijeiről, így ha te is értékeled ezt a fajta művészeti ágat, akkor javasolt felderíteni a legmenőbb utcarészeket, mint pl. ACDC Lane vagy Duckboard Place, de a legjobb a Hosier Lane.

634704-56.jpg

639639-19.jpg

639642-19.jpg

  • St. Paul's Cathedral

A Fed Squarrel szemben és a Flinders Street-i forgalmas állomással átlósan található a St. Pál Székesegyház, amely Melbourne egyik mérföldkövének számít.

st_paul_s_cathedral_melbourne_vic.jpg

  • Fed Square

A Federation Square egy egyedülálló kulturális pontja a városnak. Világszínvonalú rendezvények, galériák, éttermek és bárok olvasztótégelye, kiegészülve olyan sokszínű programokkal, amelyek minden ízlés számára kínálnak szórakozást. 

federation_square_melbourne_vic.jpg

Lépj le a városból!

  • Great Ocean Road

Az egyik legnépszerűbb városon kívüli program a Melbourne-be látogatóknak. Nemrég láttam én is élőben először, de nem tudnék egy értelmes mondatot írni róla közhelyek nélkül, hogy miért éri meg megnézni. Az, hogy gyönyörű, nem igazán írja le a látványt. Persze igaz, de mégis, ahogy ott állsz, akkor jössz rá, hogy milyen csodák is vannak a világban. A Great Ocean Roadot akár 1-2 napos túrán is meg lehet látogatni, de az igazi, ha autót bérelsz és magad járod be a környéket.

134361-2.JPG

140530-34.jpg

  • Mornington Peninsula

 A Melbourne-től egy órára fekvő félsziget szuper programokat kínál azoknak, akik nem csak Melbourne nyüzsgő városát akarják látni, hanem egy kis lazításra vágynak ínycsiklandó ételek, finom borok és bájos városok társaságában. Részemről az egyik legszuperebb program volt a kint tartózkodásom során, mindenképpen visszatérek még ide.

20170211_152652.jpg

645383-2.jpg

  • Yarra Valley 

Ha szereted a borokat, akkor ez a program mindenképpen neked való! Ausztrália ezen vidékén számos borászat található és szuper programokat kínálnak a turistáknak akár szervezett, akár egyéni programszervezés keretein belül.

634848-56.jpg

113764-4_1.jpg

Melbourne aktuális eseményeiről egyébként itt találsz információkat, viszont, ha belevágnál egy szuper ausztrál kalandba, akkor nézd meg útvonalterveinket és keress minket, hogy segítsünk megvalósítani!

süti beállítások módosítása