I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Így csináld - 14 tipp, hogy olcsóbb legyen, ha Sydney-ben turistáskodsz!

138907-34.jpg

Szerintem ne álszenteskedjünk, Ausztráliába utazni egy kész vagyon. Nagyon messze van, sokba kerülnek a repjegyek, drága a szállás és ha életedben egyszer van olyan szerencséd és megvan az a bizonyos vagyonod, akkor biztos vagyok benne, hogy minél többet akarsz látni, ami szintén nem lesz olyan olcsó mulatság.

Számos  ausztrál útvonal tervezésén vagyok túl és a folyamatben lévőkkel együtt is elmondhatom, hogy kb. 90%-ban Sydney az elsődleges úticél, tekintve, hogy Ausztráliáról legtöbben az ikonikus tetővel bíró Operaházról vagy a Harbour Bride-ről, esetleg a híres Bondi Beach-ről láttuk a legtöbb képet, így ezek az úticélok mindig is toplistásak.

Ha te is így vagy vele, hogy lesz, ami lesz, te bizony belevágsz egy ausztrál kalandba és Sydney az egyik vagy akár egyetlen úticélod, akkor hoztam neked 14 olyan dolgot, aminek a segítségével legalább az ott tartózkodásodon spórolhatsz kicsit! Remélem jól jönnek ezek a tippek :)

 

  1. The Rocks - Sydney egyik legfőbb látnivalója, Sydney történelmének kiindulópontja, így biztos, hogy visz erre az utad, én legalábbis minden útitervbe beleteszem. Ha szeretnél többet megtudni a város történelméről, lakosairól, akkor érdemes benevezni a hetente néhányszor induló ingyenes gyalogtúrák egyikére. Indulás a Cadman’s Cottage elől, nem érdemes kihagyni! Ezt a túrát az I'm free keretein belül éred el, viszont nemcsak a Rocks körül lehet ingyenes sétát tenni, számos sétatúrájuk van, amivel a város további pontjait is felfedezheted ingyen, csak jó cipővel készülj. Sőt, ha Melbourne is a térképeden van, akkor ott is elérhetőek ezek a helyiek által szervezett programok!
  2. Tömegközelekedés: Sydney-ben az Opal kártyát kell használni a tömegközlekedéshez és ha hosszabb távra indulsz, mint pl. a Blue Mountains, akkor érdemes hétvégére vagy napközbenre időzíteni az utazást, mert akkor 30-50%-kal olcsóbb, mint hétköznap, csúcsidőben!
  3. Még tömegközlekedés: ne töltsd fel az Opal cardodat túl sok pénzzel! Ha marad rajta, amikor elmész, nem kapod vissza, csak ha ausztrál bankszámlád van! Kb. 20 AUD-ként töltsd fel!
  4. Ha kíváncsiak vagytok arra az életérzésre, hogy milyen a tengerparton grillezni és ehhez nem egy parti étteremben akartok jó sokat költeni, akkor irány az egyik szupermarket és aztán a strand, ahol sokszor ingyenesen használható elektromos grillen süthetitek meg az ebédet vagy vacsorát. Mi lehet ennél jobb buli? Egy dologra figyeljetek: illik letisztítani, miután végeztetek, hogy más is használhassa. Tipp ehhez: Bronte Beach!
  5. Ha szeretitek a múzeumokat, akkor ne hagyjátok ki az Art Gallery of NSW-t vagy/és a Museum of Contemporary Art-ot. Ugyanis mindkettő teljesen ingyenes!
  6. Szuvenírek = Paddy's Market! Minden ausztráliás dolgot itt kell beszerezni! Összességében sok pénzt lehet itt elkölteni, de az egységárak nem nagyon haladják meg a néhány dollárt! Ezen felül számos piac van, amit érdemes felkeresni ételek, ruhák vagy kiegészítők miatt. Ilyen pl. a Rozelle Collectors Market vagy Bondi Markets.
  7. Felejtsd el a borravalót! Itthon megszokott, hogy adunk, odakint ez nem szokás. Ha nagyon akarsz, hagyhatsz néhány dollárt az asztalon, de alapvetően ezt megspórolhatod!
  8. Olcsóbb szállás kellene? Vagy foglalj hostelt, airbnb-t vagy hívj fel, mert a Genius kedvezmény miatt sokkal olcsóbban foglalok sok helyre, mintha csak úgy felütnéd a booking.com-ot. És pláne tipp: mindig direktben foglalj!
  9. Még szállás: Sydney belvárosa iszonyatosan drága, ám a tömegközlekedés kiváló. Így javasolt külsőbb részeken megszállni, legalább 5 megállóra a Central station-tól!
  10. BYO - azaz Bring Your Own, vagyis hozd a saját borodat az étterembe! Számos vendéglátó egység hozzájárul, hogy magaddal vidd, amit inni akarsz, így sokkal olcsóbban megúszod, mintha ott vennéd meg helyben. Ez elsőre érthetetlennek tűnik, de tényleg így értsd: vedd meg az italboltban (külön italbolt van, sima boltban nem kapsz alkoholt) a borodat, sétálj be az étterembe (ahol ki van írva), rendelj kaját és nyisd ki a bort, amit magaddal vittél, majd idd meg.
  11. Kerüld el a Circular Quay-t, a Rocks és a Darling Harbour területét, ha enni akarsz! Sokkal, de sokkal többe kerül, mintha arrébb sétálsz néhány utcát!
  12. EatClub - töltsd le az applikációt és vacsorázz kedvezményesen! Számos konyha, számos akció, leginkább hétköznap!
  13. Legyen nálad újratölthető flakon - sok vízfeltöltő pont van a nevezetességek mentén, nem kell pénzt költened innivalóra!
  14. Elmennél kint egy színházba? Minden csütörtök reggel a Sydney Theatre 30 dolláros áron kínál néhány előadást, ami bőven a normál ár alatt van. Ha gyors vagy, te is vehetsz olcsó jegyet egy klassz előadásra! Max. 2 fő!

Reméljük találsz néhány olyan tipped, ami hasznodra lehet, ha Sydney-be tartasz, de ha további javaslatokra van szükséged vagy másmerre mennél, mi itt vagyunk :).

 

 

süti beállítások módosítása