I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Tanulj Ausztráliában!

Ausztráliában tanulni különleges dolog. Na nem az, hogy elmész a nyelvsuliba és másik 10 nemzetközi diákkal tanulod az angolt, mert ez Timbuktuban is így nézne ki (csak ott a franciát magolnád). Ausztráliában a légkör különleges. Már ahogy kiszállsz a Kingsford Smith reptéren Sydney-ben (bocs, én csak azt tudom így átérezni) érzed, hogy most valahogy más világba csöppentél és más időszámítás kezdődik (okosoktól most jön a "persze, mert van időeltolódás"). Biztos lehetsz benne, hogy bármit is jöttél tanulni, rendkívül jó buli lesz!

Mert nem is igazán a tanulásról fog szólni az utazásod, hanem a felfedezésről. A felfedezésről, amely bevezet Ausztrália szokásaiba és szépségeibe. Megismered milyen eleve, ha fordítva van meleg, mint ahogy megszoktad. Aztán összezavarodsz, hogy most tényleg karácsonykor fogtok menni a partra BBQ-zni? Szilveszterkor sem 8. harisnyádat fogod magadra rángatni "hiszen az utcán fogtok bulizni" elmélet miatt, hanem a fürdőruhádat viszed magaddal, hogy rákészüljetek a tűzijátékra.

Aztán már meg sem fogsz lepődni, ha a tanárodnak nincs kedve tanítani, inkább kivisz titeket szörfleckéket venni - persze, mert amíg titeket tanítanak a szörfös fiúk/lányok, addig ő szörfözhet munkaidőben - vagy kocsmázni mentek a 3. óra után, mert azért ebéd előtt csak nem illik inni :). Ha már az ivásnál tartunk...az első hétvégén még lehet, hogy 11-kor indulsz az éjszakába, de hamar rá fogsz jönni, hogy már mindenről lemaradtál, így a következő alkalommal már 7re érj oda a többiekhez!

A kirándulásokról pedig szinte kár is beszélni, mert át kell élni! Ha néhány napos vagy hetes szüneted van, akkor irány a kaland! Minden városban érdemes jónéhány napot eltölteni és megismerni a helyi nevezetességeket, de azok laza programok ahhoz képest, amit búvárkodás közben vagy dzsungeltúrán átélhetsz! És most nem a pókokra és hasonló félelmetes hírű ausztrál állatokra gondolok, hanem szimplán az adrenalinra és a féktelenül tóduló élményekre, amik ezzel járnak.

Órákat, sőt napokat tudnék még arról neked beszélni, milyen tanulni odakint, de nincs értelme. Egyrészt azért, mert ezek az én emlékeim és nem tudod így átélni őket, másfelől pedig én is inkább indulnék vissza, mint diskurálnék róla. Szóval, ha te is ebben gondolkodsz, akkor ne gondolkodj tovább, hanem álmodd meg mit szeretnél tanulni, vágj bele és küldd a "te megmondtad, hogy jó lesz" beszámolódat :)

süti beállítások módosítása