I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Ki mondta, hogy Ausztrália messze van?

Én annak idején szinte tévedésből érkeztem az országba (na jó, ez persze egy kicsit túlzás), ma viszont már azért dolgozom, hogy minél több fiatalnak segítsek abban, hogy ők is meg tudják tapasztalni, milyen gyönyörű, különleges világot teremtett a felettünk álló az óceán közepére.

Nagyon sokszor hallom mondatot: Ausztrália nagyon messze van. Hát, ha ez egy afféle örök bölcsesség akar lenni akkor nem állok terjedésének útjába, de azért mindig elmondom, hogy a távolság relatív.

A legtöbben persze nem is csak arra gondolnak, hogy földrajzi értelemben milyen messze van egymástól Magyarország és Ausztrália. Távolság lehet az is, hogy vízumot kell szerezni, szállást kell biztosítani, és fel kell készülni minden eshetőségre, mert onnan nem igazán lehet csak úgy hazaruccanni, legalábbis nem érdemes. Főleg, ha úgy indulsz el, ahogy anno én: "minél messzebb, annál jobb" - hiszen így az igazi kaland, nem?

Egyik legfontosabb célom, hogy mindenkit biztosítsak afelől: tényleg mindenre fel vagyunk készülve és rengeteg utat szerveztünk már a szigetországba. A rossz vicce része pedig csak az, hogy kevesen tértek azóta vissza :).

Neked lényegében csak annyi a dolgod, hogy eldöntsd, szeretnél-e velünk jönni. Minden mást ránk bízhatsz. A vízumtól az iskolai szervezésekig.

A 21. század egyik legnagyobb csodája szerintem nem az internet, vagy a klónozás, hanem annak ténye, hogy a távolságok végeredményben megszűntek. Ha valaki úgy gondolja, a világ bármely pontjára eljuthat, rövidebb idő alatt, minthogy elolvasná a Gyűrűk Ura első kötetének felét.

Azt gondolom, hogy ez egy olyan lehetőség, amit egész egyszerűen nem lehet kihagyni.

Az utazás nyelvtanulási szándékkal egyébként nagyon régi hagyomány. Még a 20. század elején is szokásban volt, hogy az érettségizett fiatalok mintegy az életbe történő „beavatási” célzattal eltöltöttek legalább fél évet a tanulmányaiknak megfelelő nyelvterületen.

Persze akkor is lényeges még egyszer megjegyezni, hogy ez az egész valójában nem más mint egy hatalmas játék. Ahogyan egyébként az élet maga is (ha így gondolkodik az ember, akkor álmaiból idővel és lelkes munkával, nem is olyan rettenetesen sok idő elteltével valóság lesz).

Szóval, ha kalandokra vágysz és fel vagy készülve dolgokra, akkor vágj bele! Nézd meg Gold Coast-ot, ahol most könnyített vízumfeltételekkel is élhetsz akár, vagy csekkolj be Jervis Bay-ről egy nehéz Sydney-ben töltött nyelvi heted után és tanulj meg angolul!

Ha pedig kérdésed van, tedd fel: info@iloveaustralia.hu

süti beállítások módosítása