I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Top 10 ok, hogy Sydney-be utazz!

132811-34.jpg

Számos turista számára Sydney az első számú desztináció, amennyiben Ausztráliát veszik célba. Mindegy, hogy ott töltöd az egész vakációd, vagy csak körbejárod, és utána bejárod Ausztrália többi részét, az biztos, hogy a város kihagyhatatlan élményeket kínál!

A Bondi Beach

Ez a fehérhomokos strand egyértelműen Ausztrália legikonikusabb, és a világ leghíresebb strandjai közé tartozik. Egy kilométer hosszúan terül el Syndneytől pár percnyi távolságra, és nagyon kedvelt mind a turisták, mind az ott élők körében. Nem csoda, ha folyamatosan tele van strandolókkal, valamint a vízisportok szerelmeseivel. Számos kulturális rendezvényen és fesztiválon vehetsz részt, valamint megnézheted a szomszédságában a Campbell Parade, ami egy hatalmas sétálóutca tele kávézókkal, éttermekkel és boltokkal. Itt könnyen beszerezheted életed első szörfdeszkáját, amivel ezután a Bondi Beach-en beiratkozhatsz egy pár órás szörftanfolyamra és tanulhatod szelni a habokat a „Let’s go Surfing” tanfolyamain.

645217.jpg

639938-19.jpg

 Az operaház

Sydney legkedveltebb és legismertebb épülete az Operaház, ami kitűnő vízparti elhelyezkedése, lenyűgöző látványa és változatos programjai által méltán kapta ezeket a jelzőket. Jól tükrözi a város karakterét, hiszen tervét a város hatalmas jachtkikötője ihlette, ahol gyakran látszottak a nagy vitorlák. Nem meglepő tehát, hogy évi 8 millió turistát vonz, hiszen tökéletes pont az „Itt jártam” képek elkészítéséhez is. Emlékezetes képeket készíthettek, ahogy megközelítitek az Operaházat, vagy a West Circular Quay vízén keresztül, a Kortárs Művészeti Múzeum közelében, illetve ha azt szeretnétek, hogy mind az Operaház, mind a Sydney Harbour Bridge rajta legyen a kép hátterén, akkor a Mrs. Macquaries Point a legmegfelelőbb választás.

140570-34.jpg

148405-2.jpg

 Sydney Harbour Bridge

Az imént emlegetett, szintén képeslapokról ismert híd egy új szemszögből mutatja meg Sydneyt. A világ legnagyobb acélhídja egyaránt alkalmas közúti, vasúti, kerékpáros és gyalogos közlekedésre, valamint remek bakancslistás hely a kihívást kedvelőknek, a híd megmászása ugyanis egy igazi adrenalinbomba. Erre egy külön program keretében kerülhet sor, az általános mászási idő 3-3,5 óra, és az összes szükséges eszközt biztosítják a vállalkozó kedvűeknek. Ha pedig extrém helyszínt kerestek az esküvőtökhöz, akkor a híd tetején akár a ceremóniát  is megtarthatjátok!

144162-2.jpg

640003-19.jpg

 A Taronga Zoo

Sydney egy tökéletes úti cél mind a felnőtt, mind a gyerek korosztály számára, így tehát a családi nyaralások kedvelt színtere. Az állatkert könnyen elérhető, a Luna Parkhoz, Sydney vidámparkjához is közel van, a két program tehát könnyen összefésülhető. A 28 hektáron elterülő, kikötőre néző festői kert tökéletesen mutatja be az állatvilágot, hiszen tényleg törekedtek arra, hogy a lehető legjobban hasonlítson az állatok természetes élővilágához. Például az éjszakai madarak számára fenntartott helyek korlátozott fénnyel vannak megvilágítva, és speciálisan kialakítottak, így csökkentvén a stresszt a madarak számára. Szervezett túra keretében, de egyénileg is lehetőségünk nyílik a kenguruk vagy a koalák megcsodálására.

20170215_135507.jpg

136194.jpg

Darling Harbour

Sydney-nek ez a része egy városi fejlesztési terv következtében alakult ki, ma pedig rengeteg kulturális attrakciónak, bárnak, étteremnek és boltnak ad otthont. Tele van nevezetességekkel, így ez is egy amolyan „muszáj elmenni” státuszt vívott ki magának. A kultúra és a gasztronómia szerelmeseinek fellegvára, számos múzeum (Maritime és Powerhouse Museum) található itt, a Cockle Bay pedig Sydney egyik legfelkapottabb negyede. Aki pedig inkább a tudományoknak szentelné az idejét, az megtalálhatja itt a Sea Life Aquariumot, ami több, 700 vízi faj bemutatásával enged betekintést Ausztrália vízi világába.

20170216_123559.jpg

20170216_125252.jpg

Sydney Tower Eye

Sydney híres a gasztronómiai sokszínűségéről, valamint ikonikus épületeiről. Remek és elegáns programlehetőség egy estét a Tower Eye tetején levő 360 fokos panorámás éttermében eltölteni, esetlegesen onnan nézni egy tűzijátékot ünnepnapokon. Szervezett utakon még az üvegpadlós részre is ki lehet menni, ami 268 méter magasból ad képet Sydneyről.

20170223_111454.jpg

Royal Botanic Gardens

Ez a kis oázis a város szívében a legrégibb része a városnak, és ez Ausztrália legrégibb tudományos intézménye is, 1816-ban nyitotta meg kapuit. Lenyűgöző gyűjteménnyel büszkélkedik mind az Ausztráliában őshonos, mind az egzotikusabb növények tekintetében. A belépés ingyenes, ezért szuper program lehet azoknak is, akiknek nem áll módjukban minden fizetős programra benevezni. A legismertebb autósmozi program is itt kerül megrendezésre, az Open Air Cinema Night keretein belül, a legfontosabb, hogy legyen nálad valami ropogtatni való és egy üveg finom bor!

148403-2.jpg

Blue Mountains

Ez a kirándulópont 45 percre fekszik a várostól, remek lehetőséget nyújt arra, hogy egy kicsit kiszakadj a város zajai közül, és felfedezd Ausztrália varázslatos tájait. Az odafelé úton lehetőség van egy kicsit letérni és meglátogatni a Featherdale Wildlife Parkot is, ahol nem csak láthatod, de meg is ölelgetheted az imádni való koalákat. Ha pedig a Blue Mountains-hoz érsz, semmiképp se hagyd ki a Three Sisters nevű sziklaformációt! Számos lehetőség kínálkozik a bejárásra, akár felülhetsz a világ legmeredekebb pályáján közlekedő vasútra, és az őserdőn át nézhetsz közbe, vagy ha a magasságokat kedveled, akkor az üvegpadlóval ellátott felvonókban nézheted meg felülről ezt a természeti csodát.

blue_montains_nsw_botanic_garden.JPG

140633-34.jpg

Kiváló tömegközlekedés

Azoknak, akik a város bejárását inkább egyedül, és nem szervezett utakon képzelik el, jó hír, hogy ez lehetséges, sőt, egyszerű! A város tömegközlekedése kivételesen jó és szervezett, a városi vonatok a belvárosból az összes külvárosi negyedbe indulnak, és az összes attrakcióhoz van közeli buszmegálló, így biztosítva a könnyű közlekedést az ismeretlen utcákon. Nagyon kiépített a vízi közlekedés is, gyakori, hogy a vízparti nevezetességekhez (pl. Operaház, vagy az Állatkert) könnyebb eljutni vízen, mint a városon belül. Manapság már számos alkalmazás is segítségedre lehet, amelyek kimondottan Sydney-i túrákra specializálódtak (pl. Sydney Travel Guide, Sydney Culture Walks, Sydney Transport Maps).

20170216_140641.jpg

144186-2.jpg

Fesztiválok

Ha Sydneybe mész látogatóba, akkor érdemes úgy tervezned, hogy véletlenül se hagyj ki egy rendezvényt, és betekintést nyerhess Sydney nyüzsgő világába. A világhírű újévi tűzijáték után egyből januárban megrendezésre kerül a Sydney Fesztivál, ami 3 hét leforgása alatt 136 rendezvényt bonyolít le, zenei, művészeti, cirkuszi, táncos és színházi előadások körében. Olyan egyedi produkciókat láthatunk, mint például a koncert, ahol az énekesek és zenészek víz alatt, kis akváriumokban játszanak speciális hangszerekkel, és egy olyan szokatlan éneklési technikával, ami nem eredményez buborékokat. Az garantált, hogy Sydney fesztiváljai közül mindenki meg fogja találni a számára legérdekesebbet!

141148-34.jpg 

Sydneyben mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló látványosságokat, legyen az illető inkább az a városnéző, az utcákon andalgó típus, vagy a múzeumokban szívesen időző egyén, vagy akár a természet csodáit preferáló, a város zajaitól szívesen elmenekülő turista. Teljesen mindegy, hogy egyedül mész, üzleti úton vagy, vagy viszed az egész családot, biztos, hogy felejthetetlen élményekben lesz részed. Akár csak nyaralni mész oda, akár nyelvtanfolyamra jelentkezel, akár munkavállalás miatt utazol oda, sosem fogod megunni! Ha pedig kedvet kaptál az utazáshoz már most, csak írj nekünk!

süti beállítások módosítása