I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

A 10 legjobb állatkert Ausztráliában

Ausztrália egyik alap vonzereje különleges állat- és növényvilága, amely ugyanúgy felfedezhető az út mentén is, mint szépen kiépített állatkertben. Habár egyértelműen különlegesebb élmény az út mellett bóklászva egy ikonikus kenguruba botlani pl., de ha mégsincs lehetőséged olyan helyekre kirándulni, ahol az állatok is szabadon kószálnak, látogass el legalább valamelyik szuper állatkertbe, hogy mégiscsak testközelből nézhess meg egy igazi ausztrál hírességet vagy bármilyen más állatot :).

Ha állati jó élményekre vágysz, látogass az alábbi helyek valamelyikébe

  • Melbourne állatkert - Ha igazi vadállatokat csodálnál

Ausztrália egyik legrégebbi állatkertje, a melbourne-i állatkert, 1862-ben nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt, ahol 22 hektáron több mint 5000 állattal, és több mint 300 fajjal találkozhatunk. Ezekkel az adatokkal nem csoda, hogy a kontinensre érkező legtöbb turista  “látnivaló listáján” szerepel.

Kocsival 15 perc alatt a CBD-től megközelíthető ,vagy elvonatkozhatsz a Royal Parkig és onnan könnyen átsétálhatsz.

Tipp: Ha kedvenc állataid közé tartoznak az oroszlánok, ne hagyd ki a melbourne-i állatkertet. Egyik büszkeségük az “oroszlánszurdok” vagyis  Lion Gorge, ahol számos vadállattal bandázhatsz. Az oroszlánokon kívül láthatsz még afrikai vadkutyákat, fülöp szigeteki krokodilt, tigriseket vagy hóleopárdokat. Bővebb infokért kattints ide.

tiger-on-log.jpg

  • Lone Pine Sanctuary - Ha megölelnél egy koalát

Ha egy igazi koala rajongó vagy akkor itt a helyed.  A világ egyik első és legnagyobb koalarezervátuma, ahol ezeknek a különleges állatoknak a megmentésén dolgoznak.

Több mint 130 koalával találkozhatsz, sőt ha egy puha koalaölelésre vágysz, a legjobb helyen jársz, a legtöbb helyen erre nincs lehetőséged.

Lone Pine 12km-re található Brisbane központjától. Autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, részletes tájékoztató itt.

652887-2.jpg 

  • Australia Zoo- Ha egy krokodilshowra vágysz

Queensland-ben a koalákon kívül krokodilokkal is találkozhatsz az Australia Zooban, amit az ikonikus krokodilvadász,  Steve Irwin alapított. Jelenleg Steve családja vezeti az állatkertet, beleértve a gyerekeit Bindit és Robertet.

A krokodilos állatkertet Beerwah-ban található, ami kb. 25 perc autóval Caloundratól, 1 óra Brisbane-ből.

651241-34.jpg 

  • Dubbo Western Plains Zoo- Etess zsiráfokat!

A többi állatkerthez képest itt igazi luxusban lehet része a látogatónak és az állatoknak is, sőt akár az éjszakát is ott tölteheted. Ébredj a vadonban a Zoofari Lodge-ban, a Savannah Cabin-ban vagy egy sátorban, részletek: https://taronga.org.au/dubbo-zoo/accommodation

Tekerj körbe a 6 km-es bicikli útvonalon, ahol mindössze egy árok választ el Afrika állatvilágától. Ha van kedved, pattanj le a bringádról és etesd meg a zsiráfokat, mindig örülnek egy kis nasinak :) 

Tipp: 20%-al olcsóbban veheted a jegyeket, ha online vásárolsz.

632669-19.jpg 

  • Phillip Island Nature Park - Pingvinek?! Pingvinek!

Ha Ausztrália állatvilágára gondolsz talán nem a pingvinekre gondolsz először, de valószínű másodszorra sem. Pedig a déli partok mentén és Tasmánia legnagyobb részén megfigyelheted őket. Talán a legalkalmasabb hely erre a Melbourne-től kb. 90 percre fekvő  Phillip-sziget.

A fekete-fehér frakkos madarak óramű pontossággal napkeltekor hagyják el otthonaikat és napnyugtakor térnek vissza. Egy igazi, fegyelmezett pingvin felvonulásnak lehetünk szemtanúi ha a szigetről követjük őket figyelemmel. 


ah8p7306.jpg

  • Adelaide Zoo-Találkozz Funi-val és Wang-wang-gal, az óriáspandákkal

A Melbourne-i állatkert után a második legnagyobb múlttal rendelkező állatkert, ahol több mint 2500 állattal találkozhatsz, köztük  a különleges óriáspandákkal. Adelaide központjától nem messze, a Torrens folyó túlpartján találod az állatkertet. Sőt az állatkert mellett, akár benézhetsz a botanikus kertbe is.

635275-56.jpg

  • Hunter Valley Zoo- Szurikáták völgye

Ausztrália egyik legkedveltebb borvidékén található a Hunter Valley Zoo, így akár az állatkerti túrát egy kis borkóstolóval összekötheted. Nukalbában Cessnock és Rothbury között helyezkedik el az állatkert. Habár az állatkert területe kisebb mint a lista többi szereplői, talán ez adja a báját is. Sétálgass az egzotikus madarak, emlősök és hüllők között. Az állatkert különlegessége, hogy beléphetsz a szurikáták területére, így testközelből is megismerkedhetsz a kis állatokkal.

639595-19.jpg

  • Sydney Taronga Zoo- Az éjszakai kaland

Ha egy interaktív ismeretterjesztő állatkerti élményre vágysz, itt a Sydney Taronga Zoo-ban jó helyen jársz, ahol naponta több mint 20 előadást, bemutatót tartanak. Közel 4000 állatot figyelhetsz meg, sőt az állatkert egyes pontjairól még a Sydney Operaházra és a Harbour hídra is gyönyörű kilátás nyílik.

Az állatkert legegyszerűbb megközelítési módja a Circular Quay-ből induló komppal ajánlott, amely kikötése után a már újra működő libegő repíthet fel az állatkertbe.

Ha egy igazán különleges éjszakai élményre vágysz, akkor is érdemes ellátogatnod, ahol az éjszakai állatok megfigyelésére kínál különleges lehetőséget az állatkert.

634193-56.jpg 

  • Werribee Open Range Zoo-A gorillák háza

A Werribee állatkertben az egyik legnagyobb alapterületű állatkert, ahol a főként afrikai állatoknak az átlagos állatkertekhez képest nagyobb életteret biztosítanak. Melbourne-től kb 35 km-re, nagyjából félúton az Avalon reptér felé található.

A világ egyik legnagyobb gorillaháznak ad otthon, több mint 6000 négyzetméterrel. A gorillákat megfigyelheted evés, ivás közben mialatt előadásokat hallgathatsz róluk.

  • Busselton Jetty- Merülj el a tenger élővilágában!

Tudtad, hogy a világon 5 tengeralatti obszervatórium? Az egyik Perth-től kb. 220km-re fekszik.  A mesterséges Busselton móló több mint 300 tengeri fajnak, színes szivacsoknak, koralloknak és halaknak ad otthont és lehetőséget a látogatók számára, hogy megcsodálhassák őket. A tengeralatti megfigyelőhely 8 méterrel a víz felszíne alatt található, ami 48 ember befogadására alkalmas. A móló különlegessége, hogy hosszával kiérdemelte a világ egyik leghosszabb mólója címet. Kukkants be a tengeralatti világba, ahol számos technikai eszközt is biztosítanak a látogatók számára, hogy még jobban megismerhessék  ezt a rejtett világot.

658887-34.jpg

Kedvet kaptál az egyikhez? Hamarosan megérkezik az ősz Ausztráliába, így ha utálod a döglesztő forróságot, nincs is jobb időszak ellátogatni az állatkertekbe, összekötve egy kis városlátogatással!

 

süti beállítások módosítása