I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Külföldi nyelvtanulás? Én már indulnék is Ausztráliába, de hogyan?

Nincs annál jobb érzés, amikor az ember végre eldönti, hogy tényleg kimegy nyelvet tanulni egy minden tekintetben releváns országba. Ha a biztos háttér is megvan, sikerült minden tekintetben bebiztosítanod magad, akkor nincs más hátra, mint előre. Az persze már egy kicsit összetettebb kérdés, hogy mi legyen az első lépés. És a második...mert sajnos ahhoz, hogy kint tanulhass néhány feltételnek meg kell felelni. Mint például egyenesen a tanulóvízumnak.

Mi az a tanulóvízum?

Ha már tudod, hogy Ausztrália a cél, akkor ideje elkezdeni néhány olyan világi hívsággal is foglalkozni, amelyek nélkül sajnos nem hogy nem lesz az igazi az utazás, de be sem engednek az országba.

Ausztráliába vízum nélkül ugyanis nem lehet belépni. Ez a törvény.

 Szerencsére, vagy inkább a megengedő belátás eredményeképpen már jó ideje létezik úgynevezett tanulóvízum, amit akkor érdemes beszerezned, ha három hónapnál hosszabb időt szeretnél eltölteni odakint. Ha kevesebbet, akkor elég a turista vízum, de az egy másik poszt. A tanulóvízummal beléphetsz, tanulhatsz, dolgozhatsz és élvezheted Ausztráliát és a körülötte lévő országokat is, hiszen többszöri belépésre jogosít.

Természetesen segítünk a vízum megszerzésében, úgyhogy nem kell egy magadban elmenni a bécsi Ausztrál nagykövetségre.

CRICOS-kód?

Mi kizárólag olyan ausztráliai iskolákkal vagyunk kapcsolatban, amelyek rendelkeznek CRICOS kóddal. Ez a kód egy olyan ellenőrző sorszám, ami igazolja, hogy az adott iskolát az ausztrál kormány felügyeli, így kezeskednek azért, hogy minden a legnagyobb rendben legyen az intézménnyel kapcsolatban. Mi csak ilyen iskolákba szervezünk utakat, úgyhogy egészen nyugodt lehetsz efelől!

Hányféle képzésre lehet jelentkezni?

Ausztráliába háromféle képzési formába tudunk bejuttatni téged, képzettségedtől és életkorodtól függően, természetesen. Ezek a nyelviskolák, a szakmai képzések, illetve az egyetemi szintű képzések. Ezeket akár kombinálhatod is, a lényeg, hogy már az elején alaposan tervezd meg az utat, hogy ne időközben, rengeteg pénzt kidobva kelljen ráébredned, hogy mégis mást szeretnél tanulni. Ez akkor a legfontosabb, ha a végcélod a letelepedés és ennek ugródeszkája a tanulóvízum. De ne aggódj, hívj fel vagy írj egy mailt és átbeszéljük, mi lenne a legjobb számodra!

Dolgozhatok diákként?

Igen. Ha diákstátuszban vagy odakint, a hatályos törvények alapján kétheti 40 órában dolgozhatsz iskolaidőben, míg a szünetek alatt korlátlan ideig. Sőt, ha a pároddal mész, akkor ő is dolgozhat! Ráadásul, ha mesterképzésre jelentkezel, akkor amíg te a suliban ülsz, akkor a párod teljes munkaidőben dolgozhat!

Mi kell, hogy jelentkezhess?

A sulihoz az eddigi legmagasabb végzettséged + útleveled. A vízumhoz már kicsit bonyolultabb a helyzet, a benyújtandó doksik listája erősen attól függ, hogy mit tanulsz. Ha erről szeretnél többet tudni, akkor kattints a tanulóvízumos tudnivalókra.

Mindebből tehát jól kitűnik, hogy nem bonyolult a rendszer, segítünk mindenben, ugyanakkor nem árt, ha már most, a döntésed után, de még az intézkedések előtt tisztában vagy azzal, hogy mire készülj fel.

Felkeltettük érdeklődésed? Küldd el a lenti érdeklődő leveled, nem veszthetsz semmit!

[contact-form][contact-field label='Név' type='name' required='1'/][contact-field label='E-mail cím' type='email' required='1'/][contact-field label='Tárgy' type='text'/][contact-field label='Tervek' type='textarea' required='1'/][/contact-form]

süti beállítások módosítása