I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Új ideiglenes szülői vízum Ausztráliában

644620-19.jpg

A szülői vízum azt a célt szolgálja, hogy a szülők meglátogathassák Ausztráliában élő gyermekeiket vagy unokáikat és hosszabb időt tölthessenek náluk. 

A szülők jelenleg a következő lehetőségek közül választhatnak:  

  • Látogatói vízum, amely maximum 12 hónap tartózkodást tesz lehetővé és szponzor is szükséges a kérelem elfogadásához
  • Állandó lakosi státuszt biztosító vízumok, melyeknek két típusa igényelhető.  A kettő között az a különbség, hogy nagyobb anyagi hozzájárulás ellenében évekkel megrövidíthető a várakozási idő.
  • Nyugdíjas vízum: ezt 55 év felettiek igényelhetik és maximum négy évig érvényes, utána újraigényelhető.
  • A szülők emellett egyéb ideiglenes vízumokat is igényelhetnek, aszerint, hogy milyen feltételeknek tesznek eleget.

2017 júliusától új ideiglenes szülői vízum lép érvénybe, mellyel az ausztrál kormány úgy szeretné támogatni a családegyesítést, hogy közben nem terheli meg az állami ellátórendszereket.

 

A szülők akkor igényelhetik ezt a vízumot, ha gyermekeik többsége ausztrál állampolgár vagy Ausztráliában él és végleges letelepedési engedéllyel rendelkezik, illetve ha Ausztráliában élő új-zélandi állampolgár. Emellett a gyermeknek azt is bizonyítania kell, hogy képes teljeskörű anyagi ellátást biztosítani a szülőnek.

 

Mivel az ausztrál egészségügyi rendszer nem kínál ellátást a szülőknek, mindenképpen szükséges magánbiztosítás kötése. Egészségügyi probléma esetén a szponzorra, azaz a gyermekre hárulnak a költségek. Utazás előtt a szülőnek különböző egészségügyi vizsgálatokon is részt kell vennie.

 

A szülői vízum maximum 5 éves ausztráliai tartózkodást biztosít, de lejárat után újraigényelhető.

süti beállítások módosítása