I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

16 szuper program, ha Cairnsben jársz

122476.jpg

Cairns manapság egy virágzó turisztikai központ Észak-Queenslandben, rendkívül népszerű a világ minden tájáról érkező turisták körében.

Nem csoda, hiszen a városban egész évben nagyon jó az időjárás, csodás tengerpartjai vannak, gyönyörű tájakban gyönyörködhet az ember és rengeteg szuper dolgot lehet itt csinálni és látni. Így egyértelmű, ha Queenslandbe mennél, akkor Cairns legyen rajta a listádon!

Kedvcsinálónak pedig hoztunk is 16 tuti programot, amit Cairnsben tudsz csinálni.

1. Nagy-Korallzátony

Földünk legnagyobb korallzátonya 2000 km hosszan húzódik Queensland partjainál. Számos túra közül választhatsz, akár a víz alól, akár egy hajóról szeretnéd megcsodálni a korallzátonyt, sőt, akár többnapos szállást, ellátást és a búvárfelszerelést tartalmazó kirándulásra is benevezhetsz, ami keretében egy modern hajón fedezhetsz fel minden nap új zátonyokat, amiket a kapitány jelöl ki az aznapi időjárástól és a víz tisztaságától függően.          

134348-56.jpg

2. Barefoot Tours

Ez az egynapos túra lehetőséget nyújt arra, hogy egy új szemszögből lásd Ausztrália élővilágát. A túravezetők híresen jók, kötetlen hangulatot teremtenek, a természet fantasztikus, és az összes étkezés benne van az árban. Az útvonal nem szabott, időjárástól vagy hangulattól függ, de Cairns főbb természeti értékei mindig érintve vannak, főleg a legjobb vízesések, amikben rendszeresen meg is mártóznak.

104172-2.jpg

3. Barron Gorge National Park

Cairnstől északra helyezkedik el ez a nemzeti park, ami nem csak gigantikus vízeséséről, vagy gyönyörű őserdőjéről híres, hanem a felette végig húzódó, 7,5 kilométeres Skyrail Rainforest Cableway, amely a világ legrégebbi őserdőjén vezet végig. Jegyek foglalhatók a hivatalos weboldalon keresztül, akár egyénileg, akár kombinálva a Kuranda Scenic Railway hegyek közötti kisvasútján való utazással.

118729.jpg

4. Tjapukai Aboriginal Cultural Park

A városból kivezető úton található ez a park, amely hűen mutatja be az ausztrál őslakosok életét és művészetét. A nappali órákban interaktív programokon, előadásokon, táncos ünnepségen, és tűzrakó ceremónián vehetsz részt, valamint megtanulhatsz játszani a híres didgeridoo hangszeren, éjszaka pedig részt vehetsz az Éjszakai Tűz körül rendezett ünnepségen, ahol az őserdő festett arcú emberei repítenek vissza a múltba.

126738-2.jpg

5. AJ Hackett Cairns

A Cainstől 20 percre lévő őserdő mélyén található Ausztrália egyetlen bungee jumping tornya. AJ Hackett 1987-ben ugott le az Eiffel Toronyról, és ezzel ismertette meg a világnak a bungee jumping fogalmát. Győzd le a félelmeid, és próbáld ki az ugrások több fajtáját is!

134580-2.jpg

6. Esplanade

Cairns városközpontja, ami minden turista vagy városlakó számára egy meghatározó hely már az 1800-as évektől kezdve, egy kiépített öböl, ami szórakozást nyújt minden szegmens számára. Ha úszni szeretnél, mártózz meg a kiépített Lagoon-ban, vagy végigsétálhatsz a part menti kiépített sétányon. Választhatsz a központ nyújtotta számos program közül, az egyik szervezet még ingyen fitnesz órákat is tart a parkban heti négy napon.

118570-56.jpg 

7. Rusty’s Market

Hétvégente tart nyitva reggel 5 és este 6 között ez a piac, ami önmagában egy turistalátványossággá nőtte ki magát. A választák hatalmas, rengeteg olyan zöldséggel és gyümölccsel találkozhatsz, amiről még csak nem is hallottál! Ínyenceknek kötelező!

133210-56.jpg  

8. Skydive Cairns

Ha adrenalinra vágysz, próbáld ki a tandemugrást Cairns felett! Az őserdőket, a Nagy Korallzátonyt, és más természeti kincseket is láthatsz olyan távlatból, ahogy csak kevesen merik. Akár csapatban, akár egyedül indulsz neki, mindenképp készülj fel a kalandra a cég weboldalán felsorolt instrukciókkal!

124872-2.jpg 

9. Trinity Inlet

Cairns kikötőjeként szolgál ez a keskeny öböl, amely egyaránt játszik szerepet az ország cukornád exportjában, valamint kisebb turisztikai hajók számára is alkalmas gyönyörű földrajzi helyzetéből kifolyólag. Horgászok számára közkedvelt célpont, a kis szoros több mint 70 halfajnak ad otthont. Nem messze található tőle a Krokodilfarm, ahol különböző túrák keretében ismerheted meg ezeket az izgalmas állatokat.

118149.jpg

135813-2.jpg

10. Atherton Tableland

Ez a hűvösebb klímájú, hegyvidékes, felföldi része Ausztráliának egy teljesen új oldalról mutatja be a kontinenst. Fedezd fel a 800 éves fügefát, ami egy Yongaburra nevű település közelében, és olyan formában áll az út mentén, akárcsak egy függöny, vagy autózz végig a 16 kilométeres Waterfall Circuit mentén, felfedezve a térség leglátványosabb vízeséseit.

133848-56_kicsi.jpg

atherton_kicsi.jpg

11. Fitzroy Island

A várostól egy 45 perces hajóútra található ez a mesebeli trópusi sziget, amit érdemes felkeresni, ha a Cairnsbe látogatsz. Ha csak egy napot szánsz a sziget felfedezésére, akkor érdemes napi túrákat foglalni valamelyik szolgáltatóval, amelyeken személyre szabott programokon vehetsz részt. Ha például a búvárkodás nem neked való, válaszd a Glass Bottom Tourst, ahol anélkül láthatod a vízi világot, hogy alá kéne merülnöd. Ha pedig inkább naplemente után fedeznéd fel a zátonyokat, akkor foglalj be a Night Coral Viewing Tours egyik túrájára.

135709-2.jpg

fitzroy_island_qld.jpg

133503-2.jpg

133496-2.jpg

12. Blackbird Espresso by Coffee NQ

A város egyik legjobb kávézójaként emlegetik a Blackbird Espresso nevű kis helyet. Ha szívesen megismernéd a várost a helyiek szemén keresztül, ülj be ide egy kávéra és sütire, és garantáltan összefutsz a kávészakértő tulajdonossal, vagy egy kedves helyivel, akik szívesen megosztják veled a tanácsaikat, élményeiket.

133118-56.jpg 

13. Crystal Cascades

Ez a vízesés egyike a Cairns közeli titkos helyeknek, túrák nem is indulnak oda, ezért egyénileg, saját autóval kell felfedezni ezt a lenyűgöző helyet, követve a kis táblákat az út mentén. A legtöbb látogató a helyiek ajánlásain keresztül fedezi fel a vízesést, ezért egy igazi érintetlen területre bukkansz majd, ha ellátogatsz ide. Ahogy a neve is mutatja, az őserdő közepén levő vízesés aljában pedig egy kristálytiszta vizű, édesvízi tavacska vár, hogy megmártózz benne.

133117.jpg

14. Palm Cove

Cairns nyugati részén, busszal 45 percre a városközponttól található ez a strand, ami a pálmafák sokaságáról kapta nevét. Bár Cairns összes strandja lenyűgöző, a Palm Cove igazi turistaparadicsommá nőtte ki magát, tele neves szállodákkal, éttermekkel és szolgáltatóval.

 104500-2_1.jpg

 

15. Cairns Botanic Gardens

Ausztrália egyik leghíresebb botanikus kertjébe nem kell belépőt fizetni, viszont cserébe informatív és lélegzetelállító ösvényeken tudhatsz meg többet a területre jellemző őserdei növényekről. A Kék és a Piros Ösvény a két legnépszerűbb túraútvonal a kerten belül, míg a Piros Ösvény egy óra alatt megjárható, a vége pedig egy domb, remek kilátással a városra, addig a Kék Ösvény egy 5,4 kilométeres szakasz egy kicsit meredekebb és nehezebb terep, de pont jó választás, ha lemozognád a nyaralás alatt bevitt extra kalóriákat.

122693-2.jpg

16. Undara Lava Tubes

Cairnstől délkeletre található az Undara Vulkanikus Nemzeti Park, ahol vezetett túrák során juthatsz el egy kialudt vulkán közepébe, és fedezheted fel a láva által kialakított barlangrendszert. A világon csak 23 ilyen barlang található, az Undara pedig ezek közül is a leghosszabbnak számít. Ha megpihennél itt éjszakára, foglalj szállást a Swags Tent Village sátrainak egyikébe!

104909-2.jpg

Ha ezek után kedvet kaptál ahhoz, hogy Ausztráliába utazz, válogass programjaink közül és hozd ki kedvezőbben az utazásodat!  

Kérj ajánlatot bátran, ha nem tudod hogy fogj neki vagy van ezer kérdésed!

süti beállítások módosítása