I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

9 helyszín, ami szuper télen is Ausztráliában!

144166-2.jpg

Habár Ausztráliában akkor van igazán meleg, amikor mi itthon éppen fagyoskodunk a mínuszokban, sokaknak az itthoni nyári szabadságuk az egyetlen alternatív időpont, amikor nyakukba vehetik a világot és megnézhetik Ausztráliát. Szerencsére az ausztrál tél korántsem azt jelenti, mint nálunk egy csodás január vagy február, bőven tartogat izgalmas és hőmérsékletben is maximálisan élvezhető programokat a kontinens. 

Ausztráliában a tél júniusban kezdődik és augusztus végéig tart, szóval abszolút a magyar nyár ellentéte.

A téli szezonban a hűvösebb hőmérsékleteket az ország területére jellemző, de hóesőstől csak bizonyos helyeken kell tartani.

Ha mégis arra indulnál be, hogy síelnél vagy boardoznál Ausztráliában, akkor Új-Dél-Wales Snowy Mountains hegyei felé kell venned az utat, de ugyanez a program várhat rád Victoria állam alpesi régiójában és Tasmania hegyvidéki részein is. Az biztos, hogy mindenképpen különleges élmény lehet a napsütéséről és melegről híres Ausztráliában a téli sportoknak hódolni!

Ha azért inkább maradnál a melegnél, akkor Ausztrália északi pontja ideális helyszín, mert 24 fok alá ritkán esik a hőmérséklet. Mivel azért télről beszélünk, még ezeken a helyeken is célszerű, hogy felszerelkezz melegebb ruházattal a biztonság és az esti programok kedvéért.

Ugyanez igaz a középső régióra, itt sem nagyon esik 18-24 fok alá a hőmérséklet, de a legdélibb pontokon is átlagosan 12-18 fok a "téli" átlag, ami ideális lehet a városok felfedezésére.

Ausztráliában a téli programok száma is végtelen, de most hoztunk nektek 9 olyan helyszínt, ami miatt nem fogod hátrányban érezni magadat, ha nem a februári tomboló nyárban jutsz el a világ végére.

  • Uluru 

Látogasd meg az új "Field of Light" installációt, ahol Bruce Munro artist több, mint 50 000 fényt ültetett el a sivatagban. Ezt a csodálatos látvány vezetett túrán keresztül, helikopterről, de akár tevehátról is megcsodálhatod. 2020-ig megnézhető.

uluru.jpg

  • Hamilton Island and the Whitsunday Islands

Nem is nagyon tudom mi szólhat a Nagy Korallzátony ellen az év bármely hónapjában. Minden perc csodálatos, amelyet mondjuk egy vitorláson töltesz a Whitsunday Island körül vagy a Hamilton Islandet felfedezve. 

A téli időszak is abszolút alkalmas arra, hogy felfedezd a víz alatt világot vagy elnyúlj Whitehaven Beachen és élvezd a pihenést. 

639097-34.jpg

hamilton_island_whitsunday_qld.jpg

  • Top End

A Darwin Mindil Sunset piacok télen minden csütörtökön és vasárnap este tartanak nyitva A thai, a brazil és a görög konyha széles választékát kóstolhatod meg, de beszerezhetsz különböző kincseket is legyen az ruha vagy ékszer.

Ha tele etted magad és kishoppingoltad magad, akkor a Kakadu és a Litchfield Nemzeti Parkok látnivalói nagyrészt nyitva állnak, mivel minimális áradásokra van szükség. Ráadásként, ha romantikusra akarod venni a figurát, akkor maradj estig, amikor is a csillagok alatt nézhetsz filmeket!

wetland_airbot_safari_mary_river_np_nt.jpg

639219-19.jpg

  • Snowy Mountains

Ausztráliában síelni? Hát végülis miért ne, bár ezt nagyon kevesen értik :)
Viszont, ha mégis ez lenne a szíved vágya, akkor ez a legközelebbi hely, ahova az ausztrálok is síelni vagy boardozni járnak. 

Ha a sport mellett még jól is akarsz szórakozni, akkor érdemes a júniusban tartandó 4 napos szezonnyitó fesztivál idején menni, amikor 4 napon keresztül híres bandák szórakoztatják a téli sport szerelmeseit.

  • Lord Howe Island

A téli időszak a legköltséghatékonyabb időszak arra, hogy felkeressük a csodaszép Lord Howe Szigetet, ahol luxuskörülmények között élhetjük át a valódi paradicsomi érzést.

638197-19.jpg

  • Sydney

Sydney-be az év bármely szakaszában érdemes ellátogatni.  Emellett a téli időszak kezdetét meghatározza egy különleges fesztivál, amelyet mindenképpen érdemes megcsodálni, ha arra járunk.

A város valóban életre kel a Vivid Sydney fesztivál ideje alatt, ahol ragyogó fénykibocsátások köszönhetően borul fényárba a város, beleértve az Operaház színes vetületeit, a kikötői kompok díszes tündéri fényeit és még sok mást. A Vivid Sydney május végén, június elején kerül megrendezésre.

  • Kununurra and the Kimberley

Darwintól 200 km-re van a  Purnululu (Bungle Bungles) Nemzeti Park, amely kellemes időtöltés télen is.  A 2003 óta világörökségi helyszínnek számító park Nyugat-Ausztráliában helyezkedik el és az egyik legimpozánsabb geológiai terep Ausztráliában, amely igazi "wilderness experience" az odalátogatók számára. 

Kalandosabb turisták jelentkezhetnek a szeptemberi 3 napos Argyle-tavi Kalandversenyre is, amelynek keretein belül megmérettethetik magukat futás, evezés, úszás és biciklizés témájában is.

 

cathedral_gorge_purnululu_np_wa.jpg

purnululu_np_wa_1.jpg

purnululu_np_wa_2.jpg

  • Tasmania

Tasmaniában júniusban tartják a 12 napos Dark Mofo fesztivált, amely zenei, filmipari és művészeti programokat kínál ingyenesen és fizetős verzióban is. A fesztivál témája egyébként a sötétség köré épül, bővebb infókat itt olvashattok róla.

matt-glastonbury-aurora-australis-1-8.jpg

Másodsorban Tasmania a legjobb hely ahhoz, hogy megcsodáld az Aurora Australist, avagy a sarki fényt. A legszebb látványt a tél vége felé, szeptemberhez közeledve nyújtják.

Kedvet kaptál Ausztráliához akár télen, akár nyáron? Nézd meg programjainkat és kérj ajánlatot!

 

 

 

 

süti beállítások módosítása