I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

13 ingyenes program Sydney-ben

Ausztráliába utazni kétségkívül drága. Már eleve a repülőjegy is csillagászati összegeket tud elérni, nem beszélve a megérkezés utáni szükséges költségekről, mint szállás, autóbérlés, közlekedés vagy étkezés. Így azt gondolom, hogy mindig jól jönnek olyan programok, ami nem kerülnek egy árva dollárba sem, hiszen bőven fogunk még költeni ezen a területen is.

Nézzük Sydney-ben milyen lehetőségeink vannak, ha nem akarunk még több pénzt költeni!

  • Átsétálni a Harbour Bridge-en

Igaz, ha fel szeretnél menni a tetejére, akkor komoly összegeket kell fizetned, de ha már az is boldoggá tesz, hogy átsétálj North Sydney-be a hídon, akkor mindenképpen javasolt program, csodás kilátás nyílik a városra és az öbölre (saját élmény).

133257-2.jpg

  • Paddy's Market

A belépés ugyan ingyenes, de valószínűleg egy rakat pénzt el fogsz tudni költeni, ugyanis itt lehet megvenni jó áron az összes szuvenírt, amit haza szeretnél vinni. Viszont, ha ez még ráér, akkor is élmény körbesétálni a hatalmas piacot és átélni a vásárlási őrületet, ami ott megy.

  • Royal Botanic Garden

Az Operaház mellett található botanikus kert tökéletes helyszín, ha csak sétálni szeretnél vagy megpihenni a kakaduk között. Gyönyörű kilátás és hatalmas zöld terület a város közepén, nagyjából kihagyhatatlan!

148403-2_1.jpg

  • Mrs. Macquarie széke

Ha a botanikus kertben vagy, akkor mindenképpen sétálj el Mrs. Macquarie székéhez, ami egy pad alakzatot formáló szikla, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Sydney Öbölre.

  • NSW Művészeti Galéria (Art Gallery of NSW)

A Botanikus Kertben található galéria tökéletes időtöltés, ha már kicsit telítve vagy Ausztrália természeti szépségeivel. Számos művészeti gyűjtemény található itt, amik megcsodálása hosszú órákra leköthet. A különleges kiállítások megtekintéséért kérhetnek díjat.

148400-2.jpg

  • St. Mary Székesegyház

Még ha nem is vagy elkötelezett templombajáró, ezt akkor is mindenképpen meg kell nézned, a hihetetlen homokkő és az ólomüvegek miatt. Ingyenes túrára a vasárnapi mise után tudsz benevezni.

  • Operaház előtér

Az Operaház teljes túrája fizetős, de az előtérbe beengednek ingyen, ahol legalább egy kis részletébe betekintést nyerhetsz. A mosdó meglátogatása kötelező és nem feltétlen a szükségletek miatt!

148405-2.jpg

  • Bondi to Coogee walk

A 6 kilométer hosszú sétát semmiképp se hagyjátok ki, alap program Sydney-ben! A partmenti sétán kedvedre gyönyörködhetsz a város legnépszerűbb tengerpartjaiban!

643723-19.jpg

  • Sydney Olympic Park

A park a 2000-es nyári Olimpiára lett építve, de ma már számos más szórakoztató dolog helyszíne, mint pl. játszótér, kiállítás vagy atlétikai park. Maga a belépés érvényes, de bizonyos rendezvények díjkötelesek lehetnek.

  • Cockatoo Island

A világörökségi helyszín csak egy rövid kompútra van Sydney belvárosától. Egész nap el lehet itt kalandozni a számos fesztiválnak helyet adó helyszínen, de ha bátrabbak vagytok, egy kempingezést is be lehet itt vállalni.

  • Manly Beach

Sydney egyik leghíresebb és legnépszerűbb tengerpartja Manly Beach, mindenképpen érdemes felszállni az ide tartó kompra és felfedezni a partot és környékét. 

645322-19.jpg

  • Ingyenes sétatúrák

Számos cég kínál ingyenesen sétatúrákat, csupán az érdeklődésedtől függ, hogy melyiken veszel részt. 

  • Queens Victoria Building

Az 1898-ban épült épület eredetileg koncertterem volt, ma viszont már a luxus márkák első számú beszerzési helye. Ha nem is szeretnél vagyonokat költeni ruhára, mindenképpen érdemes bemenni és megcsodálni ezt az építészeti csodát, lélegzetelállítóan gyönyörű.

643413-34.jpg

Bejárnád te is Sydney-t? Nézd meg, milyen tippjeink vannak erre és kérj ajánlatot!

süti beállítások módosítása