I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Mit nem úszhatsz meg innentől, ha Új-Zélandra készülsz kalandozni?

tobias-keller-73f4pkoukm0-unsplash.jpg

Szomorú napra ébredtek ma azon lelkes utazó társaim, akiknek már régóta vagy akár újonnan rajta van a bakancslistáján Új-Zéland feltérképezése. Az elmúlt években a munkánk során megtanultuk mantrázni azt, hogy ha valaki Ausztráliába készül, akkor elsődleges pontja az utazás megtervezésének a vízumkérelem legyen és mostantól sajnos azt is meg kell majd tanulnunk, hogy Új-Zélandra történő indulást sem úszunk meg egy egyszerű repjegyvásárlással.

2019. október 1-től ugyanis Új-Zéland is belépett a beutazási engedélyt kérők táborába és ez az eddig vízummentességet élvező magyar állampolgárok számára is kötelezettséget és körültekintést igényel. 

Ami nekem - az ausztrál vízumokhoz, amerikai és kanadai beutazási engedélyekhez erősen hozzászokott személynek is - erőteljes meglepődést jelentett, hogy igen borsos árat szabtak meg az engedélynek és a hozzá kapcsolódó turisztikai adónak, összesen 47 új-zélandi dollár formájában, ami egy mai árfolyammal 9000 Ft felett van. 

Az, hogy a csodálatos és népszerű ország döntéshozói hogy jutottak el erre a döntésre és igen magas díjazás kiszabására, valószínűleg a homályba vész, de az biztos, hogy mostantól az odautazóknak plusz egy lépést kell beiktatni a készülődés során (sőt, a készülődés kezdetekor).

Ahhoz, hogy ez gördülékenyebben menjen, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az információkkal a leendő új-zélandi kalandoroknak, amelyeket itt találtok meg.

süti beállítások módosítása