I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

Milyen Ausztráliában tanulni?

Amikor találkozom valakivel vagy valakikkel, hogy az ausztráliai lehetőségekről beszélgessünk, szinte mindig felteszik a kérdést: na és milyen Ausztráliában tanulni? Ilyenkor nem tudják a kezdeti mosoly mögött az az első gondolatom: tényleg azt hiszitek emlékszem rá, milyen volt a szó szoros értelmében kint tanulni? Halvány gőzöm sincs róla. Az sem biztos, hogy odatalálnék elsőre a két suliba ahova jártam. Nem tudom mit tanultunk, arra sem emlékszem, hogy ment-e, hány dolgozatot írtunk és megszenvedtem-e, hogy magas pontot kapjak az IELTS tesztekre vagy hány órát töltöttem vele külön otthon.

De aztán eszembe jut a kérdés kapcsán más. Emlékszem Geoff-ra, az első tanáromra (11 évvel ezelőtt), aki röhögött az akcentusomon. Emlékszem Juniorra is, akivel iszonyat viccesnek találtuk, hogy az "ape" szót hogy kell kiejteni és vagy fél órán gyakoroltuk a terem két végéből mindenki örömére. Majd már a könnyem potyog szinte annyira röhögök, amikor eszembe jut, hogy kis naiv tudatlanként fel mertem tenni a kérdést a tanáromnak, hogy vajon a "blow job" mit jelent, mire felröhögött és megkérdezte, hogy ezt tényleg annak a lánynak mesélje el, akinek a pólóján a "manual love" felirat villog strasszokból kirakva? Ugyanezzel a tanárral voltunk angol helyett szörfözni, majd moziban a "Nem vénnek való vidék"-et megnézni. 2 óra szenvedés után bocsánatot kért, mert még ő sem értette a szöveget a texasi akcentus miatt. Asszem 8-an izzadtunk vért, hogy mi a francról szól ez az elmebeteg film. De ezek csak iskolai képek.

Emlékszem, ahogy leégett a konyhánk egy szép délután és hajnal 3-ig sikáltuk a padlót és a falat. Aztán emlékszem arra, amikor kiszaladt a szánkon, hogy "na menj a pi.....ba", amikor kiderült, hogy a lakótársam előző éjjel ellopott kocsiját visszahozták volna, ha nem fogyott volna ki a benzin, így csak a szomszéd utcában "tették le"... Szóval az emlékek tódulnak röhögést visszafojtva egy szinte vadidegennel szemben, aki nyilván hülyének néz, de hát ő kérdezte, milyen kint tanulni, nem én.

De mindenkinek másmilyen emlékei és élményei lesznek, ezek csak

süti beállítások módosítása