I LOVE AUSTRALIA

Kalandozz Ausztráliában!

5 városi legenda Sydney-ből, ami majd a frászt hozza rád!

sydney_harbour_bridge_view_from_milsons_point_7653426404.jpg

Talán a város sokakat rabul ejt szépségével és vibráló hangulatával, Sydney-nek mégis van egy baljós és veszedelmes oldala is. Ezekhez gyakran társulnak jobbnál jobb városi városi legendák felfedve az ottlakók sötét életét.

Ezek a sztorik általában egyre jobbak lesznek ahogy telik az idő, mindenki hozzáteszi a saját hátborzongató részét.

Valójában sosem tudjuk meg, hogy igaz-e vagy hogy mennyi igaz ezekből a történetekből. Mindenesetre hoztunk most nektek 5 olyan legendát, ami valószínűleg majd eszedbe jut, ha Sydney-ben jársz :)

Testek a hídon

A Sydney Harbour Bridge építése nem volt egy leányálom, hivatalosan 16 ember életébe került a híd és ezen felül további 3 rejtélyes eset történt. A történet szerint 3 munkás az építkezés során a hatalmas oszlopokra esett, de eltűnésüket - vendégmunkások lévén - hetekig nem vették észre. 
A felfedezés után viszont a testeket annyira bonyolult lett volna felhozni, hogy otthagyták őket és a maradványaik a mai napig a híd oszlopaiban vannak eltemetve.

Az ördög köztünk van! 

1979 júniusában a Godson család a Circular Quay-nél épp a hajóra várt, hogy átvigye őket szórakozni a szemközt lévő Luna Parkba. Várakozás közben egy elég furcsa alak lépett oda hozzájuk arcán egy ördögi maszkkal, fején pedig egy szarvval. Az ismeretlen nagyon lassan a 6 éves Damien vállára tette a kezét és lefotózták őket együtt.

Ez volt az utolsó fotó, ami a gyermekről életében készült, ugyanis néhány órával később 4 éves testvérével és édesapjával együtt halálukat lelték a szellemvasúton. Összesen 6 gyermek és egy felnőtt halt meg a tűzben, amely végigsöpört a vonaton. Senki sem tudta megmagyarázni a tűz eredetét, a park be is zárt 5 évre. 

Mikor később az életben maradt édesanya előhívatta a fotókat az utolsó együtt töltött napokról, meglátta a hátborzongató képet is a fiáról és az ördögi alakról. Soha nem tudta kideríteni, hogy ki lehetett az idegen és szárnyra keltek a legendák.

Az összeesküvés elméletek rajongói később az alakot később a démoni Moloch-nak kiáltották ki, akinek a legenda szerint áldozati ajándékként gyerekeket dobtak tűzre.

A titokzatos nagy macska

A Blue Mountains-i párduc története minden városi legendás beszámolóban vagy cikkben felbukkan. Az elmondások szerint az ikonikus helyszínen kirándulók rendszeresen beszámolnak arról, hogy egy "nagy fekete macskát" látnak kószálni az erdőben. A pletykák szerint a cicus egy különc milliárdos magánállatkertjéből szökhetett el a 80-as években annak ellenére, hogy már egy évszázada keringenek történetek arról, hogy a helyik lakosok haszonállatait öli a párduc. Mindenesetre számos vizsgálat történt már az ügyben, de semmi nem vezetett nyomra, így megoldásként a cirkuszi szökött macska ugyanúgy a porondon van, mint a gonosz, misztikus macska verziója. Mindenesetre csak óvatosan a Blue Mountains-ben :) (én nem láttam :))

Az elmaradhatatlan szellemsztori

Nagyjából egy B-kategóriás amerikai filmmel egyenlő a történet alapja, miszerint egy fehér ruhás lány csücsül be az egyedül utazók hátsó ülésére éjfél után Wakehurst Parkway-nél. A szellemlány neve elvileg Kelly és az autóba "ülés" után átveszi a hatalmat a kocsi felett és addig nem is "száll ki", amíg erre fel nem szólítja a kocsi sofőrje. A történetnek egyébként számos verziója van, nagyjából az a közös pont, hogy a lány az Oxford Falls környékén jelenik meg. A sztori legjobb része talán az, hogy a beszámolók szerint a lánynak világító zöld szeme van, amik a visszapillantó tükrön keresztül babonázzák meg a vezetőket (ja, mert zöld szem nélkül nem kapnék szívrohamot, ha egy csaj feltűnne a kocsim hátsó ülésén) és aztán biztosítja őket arról, hogy majd időről időre visszatér, hogy ismét szívrohamot kaphasson az a szerencsétlen sofőr. 

Na és még egy szellemsztori

Itt a változatosság kedvéért egy feketébe öltözött nő kísérti a kamionosokat szintén a Blue Mountains környéként a mai Great Western Highway-en. A sztori szerint a nő Caroline Collett szelleme, akit ex-barátja vert halálra 1842-ben és azóta kísért ott a hideg éjszakákon.  Az utat természetesen azóta teljesen átépítették, de a jelentések szerint ma is felbukkan, kiváltképp, mikor a hideg, jeges út miatt az autósok lassítani kényszerülnek. Mindenesetre jó tudni, hogy ő legalább nem akar őrületbe taszítani és nem foglal el egy ülést a kocsiban.

Na, kellően megijedtél? Ugye, hogy nem? :) 
De ha esetleg nevetve végigjárnád ezeket a helyszíneket, nézd meg programjainkat és utazz Ausztráliába!

süti beállítások módosítása